Autor Wątek: Surly Long Haul Trucker  (Przeczytany 3024 razy)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Odp: Surly Long Haul Trucker
« 30 Mar 2017, 22:33 »
A w czym ta kierownica jest gorsza od innych?
A w czym Acera jest gorsza od XT? Równie dobrze mogłeś Zooma tam wcisnąć. Po prostu do takiego wypasionego sprzętu ten accent nie pasi ;)

Nie lubię dolnego chwytu. Więc jedyna "zaleta" baranka" u mnie odpada. Dodatkowo ma wątpliwą urodę
Najwygodniejszy chwyt w którym się większość czasu spędza to ten na klamkomanetkach, nie dolny.

A co do suportu, to ja jestem zwolennikiem kwadratu ponad wszystko  ::)
« Ostatnia zmiana: 30 Mar 2017, 22:41 Waxmund »
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Włod

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 04.04.2011
« 30 Mar 2017, 22:41 »
A co do suportu, to ja jestem zwolennikiem kwadratu ponad wszystko
Jestem tego samego zdania - trwała i nie rozpada się po jednej zimie w mieście (HTII), tani i do kupienia w każdym rowerowym.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 30 Mar 2017, 22:54 »
Najwygodniejszy chwyt w którym się większość czasu spędza to ten na klamkomanetkach, nie dolny.
Kup sobie normalną kierownicę a nie jakieś kikuty i ustaw ją 7 cm wyżej :P Rolf, który preferuje chwyt na klamkach testował moją szosówkę i stwierdził, że jednak u mnie w dolnym chwycie jest wygodnie - jak widać ustawienie i model kierownicy wiele znaczą.

Jestem tego samego zdania - trwała i nie rozpada się po jednej zimie w mieście (HTII), tani i do kupienia w każdym rowerowym.
To wina suportów Shimano, a nie samego systemu. Większe łożyska powinny być wręcz bardziej żywotne.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Viracocha

• Miasto: Piemont
  • Na forum od: 11.04.2007
« 30 Mar 2017, 23:05 »
A co do suportu, to ja jestem zwolennikiem kwadratu ponad wszystko
Po co Wam ta dostępność w każdym rowerowym, skoro taki trwały? To trochę tak jak ze stalą - materiał nie ulega w ogóle zmęczeniu, co jest oczywistą i wielką zaletą. Z kolei równie wielką zaletą jest możliwość pospawania w każdej wsi tej nie ulegającej zmęczeniu ramy :P.
« Ostatnia zmiana: 30 Mar 2017, 23:10 Viracocha »

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 31 Mar 2017, 11:29 »
Kup sobie normalną kierownicę a nie jakieś kikuty i ustaw ją 7 cm wyżej :P Rolf, który preferuje chwyt na klamkach testował moją szosówkę i stwierdził, że jednak u mnie w dolnym chwycie jest wygodnie - jak widać ustawienie i model kierownicy wiele znaczą.
Chyba odwrotnie. Ustaw sobie dobrze kierownice, tak jak 99% jeżdżących ludzi, i zobaczysz jak górny chwyt jest wygodny ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Mariobiker

• Gość
« 31 Mar 2017, 11:59 »
Czytając ten wątek doszedłem do wniosku, że każdy z nas ma inne upodobania co do materiału z którego jest zbudowana rama. Gdzieś w głowie kołacze mi pomysł na zbudowanie kolejnego "uniwersalnego" roweru i z wielkim zainteresowaniem czytam opinie innych użytkowników.

Offline Mężczyzna Włod

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 04.04.2011
« 13 Kwi 2017, 12:14 »
Cytat: Włod w 30 Mar 2017, 22:41Jestem tego samego zdania - trwała i nie rozpada się po jednej zimie w mieście (HTII), tani i do kupienia w każdym rowerowym.To wina suportów Shimano, a nie samego systemu. Większe łożyska powinny być wręcz bardziej żywotne
Jednak jak pokazuje praktyka to w przypadku suportów to uszczelnienie jest nie wystarczające (fabryczne osłonki łożyska i plastikowa tuleja dystansowa) woda, piasek i innego tego typu substancje skracają żywotność.
Niewiem jak w droższych konstrukcjach może i starczają na dłużej. Takie moje zdanie

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum