Autor Wątek: [Gumy na klamkomanetkach] Ultegra 6400 Tricolor - kompatybilnośc z innymi modela  (Przeczytany 2483 razy)

Offline Mężczyzna kishoth

• Miasto: Starachowice
  • Na forum od: 14.02.2017
Cześć,
W tamtym roku zostałem szczęśliwym posiadaczem szosy na osprzęcie ultegra 6400 tricolor. Niestety gumy na klamkomanetkach są w tragicznym stanie. Powiedzieć, że najlepsze lata mają za sobą to jakby nie powiedzieć nic. Nigdzie nie mogę znaleźć gum do tej grupy osprzętowej, a kupować całych klamkomanetek nie zamierzam. Czy są kompatybilne gumy, które będą pasowały do tych klamkomanetek? Ewentualnie czy jak kupię same klamki do grupy trilocor (widzę jakieś za 89 zł i tu bym się zastanawiał nad kupnem) to czy te gumy spokojnie przełożę. Poniżej zdjęcie poglądowe jak to u mnie wygląda... Pozdr.
Bestiae sumus, ut non bestiae simus

Ktoś ma jakieś pomysły odnośnie tych gum? Czy można im przedłużyć życie? (pomysły typu taśma izolacyjna itp.) Pozdr.

Offline Pumpernikiel

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 01.05.2010
Pasują współczesne shimano, trzeba wyciąć trójkątny dzyndzel ze środka i wchodzą, górny grzybek dał się zaczepić. Nie pamiętam modelu z jakiego to było ale może zdjęcie coś pomoże. Jeśli się nie mylę to mam bliźniacze klamkomanetki 1055 z tamtej ery.

Dzięki za odpowiedź. tak patrzę po sklepach i niestety żadne mi nie pasują do wyglądu tych gum. Może ktoś obyty z tematem pomoże? Pozdr.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum