Autor Wątek: Bałkany - lipiec i trochę sierpnia  (Przeczytany 1074 razy)

Offline Mężczyzna conek

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 08.10.2015
Bałkany - lipiec i trochę sierpnia
« 2 Kwi 2017, 14:03 »
Cześć szukam chętnych ludzi na rowerowy trip po Bałkanach. W lipcu i ewentualnie do połowy sierpnia. Interesują mnie Serbia, Bośnia, Czarnogóra, Albania i nie tylko to już do uzgodnienia. Za to jeśli ktoś wolałby wschód i ma jakiś plan to też mogę się dołączyć. Byłem już na rowerze w krajach bałtyckich i na Ukrainie oraz Mołdawii. Stąd pomysł, aby teraz ruszyć na południe. Sam mam 25 lat i szukam osób w podobnym wieku plus minus 5, ale wyjątki potwierdzające regułę też mile widziane  ;) Mieszakam w Warszawie choć z niej nie pochodzę więc łatwo się domyśleć, że moje sakwy często brzęczą dzięki słoikom. Jeśli ktoś jest zainteresowany to niech pisze tutaj, albo na priv wszyscy mile widziani, tempo jazdy na samym wyjeździe się wykrystalizuje. Wyjazd nisko budżetowy spanie u ludzi, w namiotach i pod gwiazdami, oczywiście sam wyjazd nakierowana na poznawanie i zwiedzanie. Dni bez jazdy też są wskazane. Trasa jeszcze do uzgodnienia więc możesz na nią wpłynąć, jeśli coś Cię interesuję  ;)
« Ostatnia zmiana: 4 Kwi 2017, 11:50 conek »

Offline Mężczyzna dadales

• Miasto:
  • Na forum od: 13.02.2017
Jestem wstępnie zainteresowany wyprawą.
Z chęcią odpowiem na pytania
Kontakt na PW lub dadales@o2.pl

Offline Mężczyzna quater

• Miasto: warszawa
  • Na forum od: 06.05.2016
Także jestem wstępnie zainteresowany wyprawą. Jestem z Warszawy, więc możemy się spotkać i porozmawiać:)

Offline Mężczyzna MarcinMar

• Na forum od: 27.04.2017
Cześć
czy bierzesz pod rozwagę przełom czerca i lipca? pozdrawiam Marcin

Offline Mężczyzna conek

Ruszam 1 lipca i zakładam że trasa będzie trwała ok. 30 - 40 dni. Niestety w czerwcu jeszcze praca

Offline Mężczyzna czerkaw

• We are infinite
  • Miasto: Marianowo
  • Na forum od: 25.02.2013
    • Awesome Nomad
Podgorica to nic ciekawego, lepiej zachodni brzeg Jeziora Szkoderskiego ;)

Offline Mężczyzna Młodysj1997

• Miasto: Białystok
  • Na forum od: 22.04.2017
Też wybieram się w te rejony tylko że w okolicach koniec sierpnia początek września  :(

Offline Mężczyzna conek

Szkoda, że dopiero wtedy, niestety końcówka sierpnia to w moim przypadku praca... Jakbyś zmienił termin bliżej mojego to zapraszam i daj znać ;)

Offline Mężczyzna Młodysj1997

• Miasto: Białystok
  • Na forum od: 22.04.2017
No niestety u mnie akurat odwrotnie najpierw praca a później wolne, Może coś w przyszłym roku?  :) A i oczywiście udanej wyprawy życzę.  :)

Offline Mężczyzna mb40

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 24.07.2015
CZy trasę przez Bośnie ułożyłeś wg jakiegoś planu np ciekawe miejsca, widokowe trasy itp ?
ja wybieram sie w połowie sierpnia i jadę przez Jajce na Mostar, Kravica na Dubrovnik, potem czarnogóra i powrót na Węgry przez serbię.
Dokładnej trasy jeszcze nie mam. Ogólnie preferuje góry.

Offline Kobieta marg

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 01.01.2012
    • BIKE'OWO
Wyjeżdżając ze Skopje warto zajrzeć do Kanionu Matka i nie omijać Tetova  (kolorowy meczet i  klasztor bektaszytów - Arabati Baba Teke ). Odcinek Tirana - Szkodra - duży ruch i nic ciekawego (wymyśliłabym tu coś innego). I dalej aż do Podgoricy też "tak sobie". Zdecydowanie ze Szkodry jechałabym (jeszcze raz) południowym i zach. brzegiem jeziora Szkoderskiego przez Virpazar i nie omijając Żabljaka czy Rijeki Czernojewicy https://photos.google.com/share/AF1QipNa_OFMZ4hsRCRd8VFDyb4jB2XXdjOhAS071jqx_p9FrnmmDouKncCFPCQC-TDENg/photo/AF1QipO3gQAm3kuKOJDzjBileJ86dFZGVlMzpYNE-ijC?key=SjNNOV9nUXZ3TmRiUVhLdllXUVlOLXhxZGk1M0dR.
Kotor super, ale opuszczasz to co tam najlepsze - koniecznie objedź całą Bokę Kotorską nie spiesząc się zbytnio! W Herceg Novi bedziesz pewnie miał trochę dość jazdy paskudnie zatłoczoną drogą, więc z Herceg Novi "wespnij" się bardziej  na południe i masz piekny asfalcik praktycznie tylko dla siebie - prawie bezludne tereny (zabierz wodę) i cudne widoki https://photos.google.com/share/AF1QipPAWR0h4drfrJzAdfpeJFxZUzdt3NV50JjCdNEp5-tctNdkniDgbui2b0-vnBjfkg/photo/AF1QipM-je7vqtirLhG5Ruvy_6SZeGU6arE0O0YZnJCp?key=MlQ3ZVdSTmFta3M5Nk5nc01zaWtqNHhTNy1CWkhB. Na główną drogę wypadniesz znów w okolicy lotniska koło Dubrownika. Jak chcesz zwiedzić Dubrownik, to jak najwcześniej rano, potem robi się masakra.
bikeowo, czyli moje podróżowanie

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum