Autor Wątek: Saluti!  (Przeczytany 1159 razy)

Metalchopin

• Gość
Saluti!
« 3 Sty 2010, 13:08 »
Serdecznie witam wszystkich!
Mam na imię Kamil, mam 18 lat i jestem początkującym podróżnikiem. Mój dotychczasowy dorobek podróżniczy jest bardzo skromny (wycieczki max. dwudniowe, do max 15 km). W tym roku chciałbym się jednak zapuścić na dalszą wyprawę, jeszcze nie wiem czy rowerową, czy pieszą, w każdym razie będę chciał zakupić trochę bardziej zaawansowanego sprzętu, aniżeli posiadam w chwili obecnej. W związku z tym będę liczył na Waszą pomoc przy jego doborze, i przy stawianiu pierwszych trekingowych kroków :) Pozdrawiam!

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Saluti!
« 3 Sty 2010, 13:29 »
O proszę. Będzie  grupa świętokrzyska jak tak dalej pójdzie. :D
Witaj na forum Metalchopin . Czyżbyś grywał na instrumencie dętym blaszanym? :D

Offline Juliusz

• Miasto: Płock/Poznań
  • Na forum od: 16.03.2008
Saluti!
« 3 Sty 2010, 14:21 »
Czołem!  :)

Czemu od razu dęty blaszany? Może gitara albo perkusja?  :twisted:  8)
"Stop fearing. Stop panicking. Turn off your TV. Start thinking." N.B.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Saluti!
« 3 Sty 2010, 14:45 »
ooo! Cześć! Nonono, ktoś ze Starachowic zawitał.... :mrgreen:

to rozumiem że te 15km wycieczki to piesze były, tak? Do zobaczenia 'na mieście' :P
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Saluti!
« 3 Sty 2010, 16:52 »
Witaj na forum, Iron Szopenie z nieŻelazowej Woli ;)

Fajnie, że chcesz czerpać wiedzę, ale zważ, czyś aby na pewno właściwe forum wybrał - my się tu trekingiem nie zajmujemy, choć zdarza nam się zajmować trekingowymi rowerami ;)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna robertrobert1

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.04.2009
Re: Saluti!
« 3 Sty 2010, 18:36 »
Cytat: "Metalchopin"
będę chciał zakupić trochę bardziej zaawansowanego sprzętu, aniżeli posiadam w chwili obecnej. W związku z tym będę liczył na Waszą pomoc przy jego doborze,!

Kupno zaawansowanego sprzętu to spory wydatek. Znacznie sensowniej jest tuningować rower już ujeżdzany a z czasem sam dojdziesz do wniosku co nowego kupić bądż złożyć.

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
Saluti!
« 3 Sty 2010, 18:49 »
Cytat: "robertrobert1"
Znacznie sensowniej jest tuningować rower już ujeżdzany a z czasem sam dojdziesz do wniosku co nowego kupić bądż złożyć.

Pytanie, czy jest co tuningować. Bo jeśli to tani rower z makro, to zazwyczaj nie ma to sensu.

Offline MaciekPaciek91

• Miasto: Bolesławiec
  • Na forum od: 02.03.2008
Saluti!
« 3 Sty 2010, 19:20 »
Cytat: "aard"
Iron Szopenie

Skoro metalchopin, to dlaczego od razu iron? Może to ultralight'owy aluchopin? swoją drogą dziwnie byłoby alu maiden...
Kupno zaawansowanego sprzętu to spory wydatek. Znacznie sensowniej jest tuningować rower już ujeżdzany a z czasem sam dojdziesz do wniosku co nowego kupić bądż złożyć.

zawsze? :lol:  
Witamy i zapraszamy.
Każdy człowiek, którego spotykam, jest ode mnie w pewien sposób lepszy. Tak postrzegam ludzi./ Ralph Waldo Emerson

Offline Mężczyzna robertrobert1

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.04.2009
Saluti!
« 3 Sty 2010, 19:39 »
Cytat: "dudi_"
Znacznie sensowniej jest tuningować rower już ujeżdzany a z czasem sam dojdziesz do wniosku co nowego kupić bądż złożyć.

Pytanie, czy jest co tuningować. Bo jeśli to tani rower z makro, to zazwyczaj nie ma to sensu.

Poniekąd. Osprzęt, dodatki etc możesz nawet do makrokesza ładować i testować. Następnie kupujesz "super" ramę, parę godzin przekładek i masz nowy rower. Oczywiście jest kilka detali, które nie będą spójne ale to szczegół.

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
Saluti!
« 3 Sty 2010, 20:11 »
Tylko po co, skoro zazwyczaj kupno gotowego roweru wychodzi taniej. Uważam, że lepiej kupić coś, co już będzie dobrą bazą zarówno geometrycznie, jak i jakościowo. Rowerów na dobrych ramach z osprzętem z średniej półki wszak nie brakuje. I ten osprzęt później, po kilku sezonach, można sukcesywnie wymieniać. A tak wymieni chłopak koła, napęd, kilka innych rzeczy i okaże się, że dodając stosunkowo niewiele miałby nowy rower. Może osprzętem o grupę niżej, ale jednak NOWY.

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
Saluti!
« 3 Sty 2010, 21:28 »
Ja też nie wiem po co, co nie zmienia faktu, że niektórzy z tego forum jeżdżą na rowerach "domowej roboty", które modyfikowali sami na skutek własnych doświadczeń wyprawowych /przemyśleń

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum