Autor Wątek: Pierwszy Trekking :)  (Przeczytany 6584 razy)

Offline MaciekPaciek91

• Miasto: Bolesławiec
  • Na forum od: 02.03.2008
Pierwszy Trekking :)
« 5 Sty 2010, 18:31 »
Cytat: "Andrzej2010"
a założę sobie jakieś V-break Shimano za powiedzmy 200 pln :)

Na Allegro można kupić komplet Avid SD7 przód+tył+klamki za bodajże 199zł. Myślę, że Avidy będą solidniejsze od Shimano, choćby dlatego, że Avid produkuje wyłącznie hamulce, Shimano niemal wszystko w dziedzinie osprzętu rowerowego, a nawet wędki :lol: IMO jak ktoś umie wszystko, to nie umie nic :P MOże nie jest tak do końca w tym przypadku, ale ja tak sądzę :shock:
Każdy człowiek, którego spotykam, jest ode mnie w pewien sposób lepszy. Tak postrzegam ludzi./ Ralph Waldo Emerson

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
« 5 Sty 2010, 18:37 »
Shimano z pewnością umie sprzedawać swoje produkty :D Na te wędki to łowi klientów, którzy płacą coraz więcej pieniędzy za coraz gorszy sprzęt.

Offline Mężczyzna robertrobert1

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.04.2009
« 5 Sty 2010, 23:10 »
Cytat: "sinuche"
Shimano z pewnością umie sprzedawać swoje produkty :D Na te wędki to łowi klientów, którzy płacą coraz więcej pieniędzy za coraz gorszy sprzęt.

Wniosek: jeśli chcesz dobry rower to zlóż  to sam. Ja tak zrobiłem ale to nie znaczy, że każdy tego dokona.

Myślę, że wydając 2000 pln można mieć na szybko całkiem sprawny rower a z czasem użytkownik i tak co nieco powymienia i nabierze doświadczenia aby złożyć samemu wymarzony rowerek.

Offline MaciekPaciek91

• Miasto: Bolesławiec
  • Na forum od: 02.03.2008
« 6 Sty 2010, 00:11 »
robertrobert1, czy Ty w ogóle myślisz co piszesz? Czy Shimano sprzedaje kompletne rowery? Nawet jeśli tak, to nie mówimy o tym.
Cytat: "robertrobert1"
Ja tak zrobiłem ale to nie znaczy, że każdy tego dokona.
:lol: o shit
Każdy człowiek, którego spotykam, jest ode mnie w pewien sposób lepszy. Tak postrzegam ludzi./ Ralph Waldo Emerson

Offline Mężczyzna robertrobert1

• Na forum od: 19.04.2009
« 6 Sty 2010, 22:22 »
Cytat: "MaciekPaciek91"
robertrobert1, czy Ty w ogóle myślisz co piszesz?

Myślę, że tak. Fakt, że czasami stusuję skróty myślowe i wówczas może być ciężko ze zrozumieniem.

Cytat: "MaciekPaciek91"
Czy Shimano sprzedaje kompletne rowery? Nawet jeśli tak, to nie mówimy o tym.

A ja o tym mówiłem/pisałem? Nie przypominam sobie...

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 6 Sty 2010, 23:11 »
Jak patrzę na rowery crossowe to mam wrażenie, chociaż nigdy nie jeździłem, że mają geometrie podobną do górali a jak już pisałem mnie bolą plecy i drętwieją ręce od jazdy na obecnym góralu.

Tu się mylisz. Te authory podlinkowane powyżej mają bardzo łagodną geometrię. Spróbuj.

Cytat: "robertrobert1"
Ja tak zrobiłem ale to nie znaczy, że każdy tego dokona.

Nasz Bohaterze! :)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline jasiomlc

• Na forum od: 24.05.2009
« 10 Sty 2010, 02:35 »
Witam,

Andrzej2010 polecam zapoznanie się z Unibike Expedition

Za 1700zł masz rower gotowy do niezbyt wymagającej turystyki z kilkoma (moim zdaniem) bardzo użytecznymi bajerami, które czynią go uniwersalnym w codziennym użytkowaniu. Jeśli spodoba Ci się jeżdżenie turystyczne, będziesz inwestował i wymieniał podzespoły... jeśli nie, to na pewno wystarczy do jazdy do sklepu ;).
Przymiarka w sklepie nie wiele powie Ci o komforcie jazdy. Jeśli nie masz możliwości porządnego przetestowania roweru (w sklepie nie dadzą), jesteś zmuszony kupić 'w ciemno'.
Ja tak zrobiłem i na razie nie żałuję.
Po lekturze wpisów na forum wiem, że nie jest to szczyt techniki, ale na początek w zupełności wystarczający.
Już kilka razy natknąłem się z opinią , że ma konkurencyjną wartość ilorazu 'jakość/cena'.
Wielu narzeka na jego wagę, ale co tam ... jest bardziej stabilny i mniej porywczy ;)

PS. Część z proponowanych rowerów ma 32 szprychy - słyszałem, że to może być 'mało' pod sakwy.
Któregoś dnia rzucę to wszystko i pojadę rano niby po chleb

Andrzej2010

• Gość
« 18 Sty 2010, 15:32 »
Po długim namyśle zdecydowałem się na Krossa Navigo 2
Porównując osprzęt i cenę zdecydowanie wygrał Navigo. Zaletą tegoż roweru jest też duża liczba serwisów w całym kraju. Dziś go zamówiłem na t-bike.pl i zgodnie z obietnicą ma być u mnie jutro. Po pierwszych oględzinach napiszę parę słów o nim

dziękuję wszystkim za zabranie głosu i poradę

Offline Juliusz

• Miasto: Płock/Poznań
  • Na forum od: 16.03.2008
« 18 Sty 2010, 15:44 »
. Zaletą tegoż roweru jest też duża liczba serwisów w całym kraju.

:lol: Standardy w nowoczesnych rowerach są podobne, praktycznie każdy rower możesz serwisować u lokalnego mechanika w sklepie rowerowym, no i wiele można zrobić samemu. Chyba, że planujesz już coś oddawać na gwarancję, no to wtedy do producenta  :P  :oops: .

Wydaje mnie się, że już niedługo będziesz się zastanawiał jak zbić wagę. 19 kg to moim zdaniem dużo za dużo :) . Tak czy siak, życzę bezproblemowej eksploatacji i wielu km  :wink: .
"Stop fearing. Stop panicking. Turn off your TV. Start thinking." N.B.

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
« 18 Sty 2010, 16:56 »
19 kilo to bardzo dużo, tyle to waży moja stalowa holenderka na miasto, z pancernym stalowym bagażnikiem, stalowymi błotnikami i ogromną pełną osłoną na napęd...

Offline jasiomlc

• Na forum od: 24.05.2009
« 19 Sty 2010, 04:57 »
Zaletą tegoż roweru jest też duża liczba serwisów w całym kraju.

Andrzej2010 inwestuj  w klucze i sam próbuj grzebać. Zwróci się szybko ...
A poza tym ruszając w podróż nie będziesz musiał zabierać mapy z serwisami rowerowymi  :wink:
Któregoś dnia rzucę to wszystko i pojadę rano niby po chleb

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 20 Sty 2010, 21:43 »
Zaletą tegoż roweru jest też duża liczba serwisów w całym kraju.

Zabrzmiało, jakbyś kupił co najmniej samonaprowadzający system rakietowy, którego zestawem imbusów i ani rusz nie sposób naprawić :lol:
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum