Autor Wątek: Kobieta - samotnie - namiot - dziko - Polska  (Przeczytany 110762 razy)

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
Z tym kryciem się po krzakach, to nie należy przesadzać. Bo w końcu, komu się będzie chciało jechać, czy iść np. 100 metrów przez pola, by sprawdzić kto w tym namiocie mieszka. Jak się jest odpowiednio daleko od drogi, to można pozostać widocznym. W tym roku, raz mi się zdarzyło, by ktoś się namiotem zainteresował. W Rumunii, rozbiłem sie na jakimś pastwisku, przyjechał facet Land Roverem, zobaczył rower obok namiotu, pomachał ręką i pojechał.
Ostatnio, rozbijam sie raczej w widocznych miejscach, dlatego że łatwiej, i coś widać :)

No, ale ja nie jestem kobietą, mam inną wrażliwość ;)
« Ostatnia zmiana: 21 Wrz 2017, 19:41 sinuche »

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Im bliżej ludzi tym gorzej. Równie dobrze w tym land roverze mógłby być jakiś idiota, albo banda idiotów przez których mogą być problemy. Szansa niby znikoma, ale zawsze jest.

Ciemność ogromnie pomaga w biwakowaniu na dziko.

Pomaga w rozbijaniu się tuż obok czegoś, czego w jasności byśmy uniknęli. Spałem w ten sposób już kiedyś koło wysypiska śmieci (wiało w drugą stronę, nic nie było czuć), obok cygańskiego obozowiska (też chyba wiało ;) ). Za dnia takie miejsca od razu się odrzuca.
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
Teraz jest fajna pora na dzikie biwakowanie

Teraz to lasy roją się od grzybiarzy, więc wcale nie jest tak idealnie :P
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
Teraz jest fajna pora na dzikie biwakowanie

Teraz to lasy roją się od grzybiarzy, więc wcale nie jest tak idealnie :P

W nocy to raczej trudno spotkać grzybiarza
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 48%]

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
Im bliżej ludzi tym gorzej. Równie dobrze w tym land roverze mógłby być jakiś idiota, albo banda idiotów przez których mogą być problemy.
W tym roku komuś, kto rozbił się przy ścieżce, jakiś poranny spacerowicz krzyczał "pobudka" czy jakoś tak.  Nie wiem czy to nie Kot opisywała.

Poza tym reguła że człowiek potencjalnie równa się problemy nigdy nie traci na ważności. Jeśli jesteś z dala od ludzi, to śpisz spokojnie.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
W nocy to raczej trudno spotkać grzybiarza

ale za to z samego rana, w zasadzie jeszcze świtem bladym już tak!
Rozbilismy się kiedys nad jeziorem (akurat miałam atak schizy "schowajmy się" więc naprawdę żeby mnie zadowolić trzeba było przelezc przez zwalone drzewo i wejsc w niedostępne krzaki) - i o świcie, w miejscu gdzie wydawałoby się tylko lis albo dzik, pojawił sie miły grzybiarz, który się nam dziwił że się rozbilismy w takim dziwnym miejscu a przeciez mogliśmy na plazy:D. Co gorsza, w nocy tez spokoju nie było - wędkarze! Wypłyneli w nocy na jezioro, łowili i oczywiście gadali o zyciu, a wiecie jak woda niesie... :o
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
/.../ - wędkarze! /.../ i oczywiście gadali o zyciu, a wiecie jak woda niesie... :o

:D
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
    • Hipcia i Hipek
No to tak jakby radio - całonocna audycja.

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Kobieta Kot

• Miasto: Blisko Poznania
  • Na forum od: 29.08.2013
  • Rozbijając się przy drodze warto zrobić to na wzniesieniu powyżej jej poziomu. Trzymetrowa skarpa to już luksus, który chroni przed wzrokiem kierowców i ogranicza hałas. (O zaletach biwaku na górce podczas deszczu chyba pisać nie muszę.)

Jednakże taka miejscówka jest fatalna podczas burzy. Nocowałam niedawno na wzniesieniu nad drogą. Było to skoszone pole. Wydawało się idealnie, ale gdy zaczęła się burza, zmieniłam zdanie. Był to mój najstraszniejszy w życiu nocleg pod namiotem.

W tym roku komuś, kto rozbił się przy ścieżce, jakiś poranny spacerowicz krzyczał "pobudka" czy jakoś tak.  Nie wiem czy to nie Kot opisywała.

Tak, to ja opisywałam. Czerwcowe wakacje na Ścianie Wschodniej.
Ég hjóla oftast nær í vinnua.
www.kot.bikestats.pl

RDK

• Gość
W środku pola kukurydzy też może być fajnie. Tu dopiero wyobraźnia ma pole do popisu.
Lepiej na skraju. Raz zdarzyło mi się wrócić na drogę, a chwilę potem obok mnie przejechał kombajn, by zacząć pracę od miejsca mojego eks-noclegu :D

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
    • Hipcia i Hipek
"Para kochanków w zbożu leżała
obok rolnicza maszyna stała.
Stała i stała, ruszyła wreszcie -
- majtki piekarze znaleźli w cieście.".

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
 ;D

O Wieszczu!!!

;D
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Kobieta emonika

• Miasto: Kościerzyna/Kaszuby
  • Na forum od: 26.05.2014
Chyba nie powinnam się wypowiadać w wątku - spanie na dziko hehe - pamiętając mój nocleg pod wiatą nad rzeką tuż za "miastem" - gdzie obok była młodzież słuchająca muzyki i grająca w piłkę robiąc se przerwy na piwo. A ja jak gdyby nigdy nic przygotowywałam kolację dla syna. Namiot rozstawiłam jak se poszli - ale potem przyszli inni jak namiot już stał. No cóż - nigdy więcej.  :)

Podziwiam Cię za spanie samej w lesie. Ja do tego chyba nie dorosnę.
"Uśmiech kosztuje mniej niż elektryczność i daje więcej światła"

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
Wróć do swojej przygody. Przecież to właśnie był Twój problem.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Kobieta emonika

• Miasto: Kościerzyna/Kaszuby
  • Na forum od: 26.05.2014
Wróć do swojej przygody. Przecież to właśnie był Twój problem.
Tak, ale ja nie spałam sama w lesie .:)
"Uśmiech kosztuje mniej niż elektryczność i daje więcej światła"

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum