Nie przepadam za takimi dyskusjami ale jeszcze bardziej nie lubię jak ktoś na dzień dobry robi tego typu problemy.
Jeśli bawimy sie w złośliwości to proszę czytaj ze zrozumieniem, napisałem o wątkach nie o postach.
Po pierwsze, złośliwości zacząłeś Ty pisząc o organizacji forumowego egzaminu.
Po drugie, napisałeś:
Zaczynam coraz bardziej lubić to forum na 2 tematy 2 odpowiedzi w kwestii błèdów formalnych 😀
Nie uściśliłeś że chodzi Ci o ZAŁOŻONE PRZEZ CIEBIE tematy (dwa), więc wywnioskowałem że piszesz TEMATACH W KTÓRYCH BIERZESZ UDZIAŁ (takie są trzy). I po prostu zażartowałem. To teraz przeczytaj jeszcze raz to, co zacytowałem wyżej i zanim zarzucisz komuś nieumiejętność czytania ze zrozumieniem, zastanów się, czy sam napisałeś coś w pełni precyzyjnie i zrozumiale. Nie tylko dla siebie.
Po trzecie, we wzorze który podesłałem naprawdę nie ma cudów, zwłaszcza że napisałeś:
Poki co mam ogólny zarys wyjazdu, jakby ktoś był zainteresowany tym pomysłem to prośba o kontakt
Hmmm... cholera znowu nie czytam ze zrozumieniem.
A co powinienem zmienić kiedy reszta mi nie jest znana?
No to jedziemy:
• coś o sobie (przybliżony wiek, doświadczenie wyprawowe, adres www, etc)
to pierwsze chyba wiesz, o drugim fajnie, że coś napisałeś.
• planowany średni dystans dzienny
np. 30 i 150 km to naprawdę spory rozstrzał
• rodzaje noclegów (na dziko/ kemping/ kwatery/ schroniska/ pensjonaty/ hotele/ etc...)
tu już łatwizna, masz nawet opcje do wyboru
• sposób wyżywienia (gotowanie we własnym zakresie/ B&B/ restasuracje/ etc.)
zazwyczaj zasadniczo zmienia koszt wyjazdu
• przybliżony budżet wyprawy na jedną osobę
chyba nie muszę tłumaczyć, że to dla Twojego partnera może być mega ważne, skoro chcecie jechać razem
• priorytety/ sposób spędzania czasu (pochłanianie przestrzeni i widoków/ zwiedzanie miast/ poznawanie ludzi i kultury/ etc.)
ja np. nie pojechałbym razem z kimś, gdybym wiedział, że będzie po dniu jazdy dwa dni zwiedzał miasto.
• podejście do deszczu (jedziemy czy siedzimy na kwaterze/ namiocie?)
niektórzy nie wyściubią nosa spod dachu inni to mają gdzieś. A jak Ty?
A zanim znowu się oburzysz, to po prostu pomyśl że dla kogoś kto myśli o wyjeździe to są naprawdę ważne informacje. Jak sam napisałeś masz niewielkie doświadczenie (super, jesteś w takim razie w dobrym miejscu) ale na pewno masz jakieś oczekiwania i wyobrażenia. Po co ktoś ma pisać do Ciebie wiadomość, nakręcić się, żeby potem okazało się, ze wasze oczekiwania kompletne się rozjeżdżają. Fajnie więc jakbyś się jednak odrobinę wysilił. Uwierz - ten formularz się tu po prostu sprawdza.
Nie Tobie pierwszemu ktoś tutaj zwraca uwagę, że napisał ogłoszenie "na skróty", ale (niemal) każdy go potem ładnie poprawił. Trochę pokory.
Na koniec pozdrawiam i jestem pewien, że jeżeli odrobinę się dostosujesz do tutejszych zasad to wyjdzie to Tobie i nam na dobre. Ja do Sri Lanki nie pojadę, ale tak zupełnie szczerze, życzę Ci żebyś spełnił swoje marzenie i tam dotarł.
Miłego dnia.