Autor Wątek: Majówka 2017: 28 kwietnia-03/05 maja - Green Velo, ściana wschodnia  (Przeczytany 713 razy)

Offline Mężczyzna Lolek

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 19.01.2017
Cześć!
Szukam kilku towarzyskich osób na wspólną rowerową Majówkę wzdłuż wchodniej ściany Polski.
Chciałbym zobaczyć kilka najpiękniejszych miejsc w tych okolicach: Wigierski Park Narodowy, Puszczę Augustowską, Biebrzę, Białowieżę i Dolinę Buga - są to najbardziej polecane Królestwa na szlaku Green Velo.

Termin: wyjazd z piątku na sobotę 28.04/29.04 (planuje jechać nocnym pociągiem z Krakowa) do 3.05 lub 5.05 w zależności od możliwości i chęci grupy
Początek trasy: Suwałki, koniec Biała Podlaska lub Chełm koło Lublina
Średni dystans dzienny: ok. 80km-100km w zależności od pogody, nawierzchni, formy i humoru
Łączny dystans: 400km-500km
Noclegi:agroturystyka lub w ładnym miejscu nad jeziorkiem/przy braku kwater - namiot (mam wygodny dwuosobowy, rowery się zmieszczą w jednym z przedsionków).
Nie planuje jechać 100% wzdłuż Green Velo, niektóre miejsca warto ominąć, do kilku ładnych miejsc trzeba zboczyć, generalnie elastycznie w zależności od decyzji grupy

Mam doświadczenie z kilku wcześniejszych wypraw (od Maroka po Nową Zelandię), chętnie służę poradą w razie czego.
Idealnie jeśli znalazłoby się kilka osób z południowej Polski (jestem z Krakowa), można by wcześniej się spotkać i ustalić szczegóły, ale nie jest to niezbędne.

Mam nadzieję do miłego zobaczenia!
Wiosenne pozdrowienia
Karol
« Ostatnia zmiana: 17 Kwi 2017, 23:51 Lolek »

Offline Mężczyzna robertcb

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 23.12.2012
Ciekawy plan, zwłaszcza że z polnocy na południe.
Do Chełma to minimum, może jeszcze na kawałek Roztocza starczylo by czasu? ;)
Przewaznie jezdzilem z Crotosem na majówki, ale w tym roku akurat nic nie zorganizowali,
więc byla by swietna alternatywa.
Zobaczymy czy będzie wiecej chętnych osob.

Pozdrawiam

Robert.

Offline Mężczyzna Lolek

Grupa powoli się zawiązuje, jeszcze 2-3 osoby i będzie super :)
Też mam nadzieję, że co najmniej do Chełma dotrzemy, bo dolinę Buga wszyscy baaardzo polecają...
Nie chciałbym jednak już na samym początku zakładać sztywnych ram, może zgłoszą się osoby, które nie będą chciały kręcić powyżej 100km, albo wytrwać do 4-5 maja.

Jeśli są osoby chętne tylko do 3 maja to zapraszamy serdecznie, najwyżej pozostała część grupy pojedzie dalej, może i za Chełm :), choć na całe Roztocze to może braknąć czasu.
Tereny są dość płaskie, ale Green Velo to nie są same asfalty, jest sporo tras szutrowych, polnych i leśnych, co naturalnie ma swój urok :)

Offline Mężczyzna Lolek

Ps. Myślałem o trasie na poniższej mapie od punktu 12 (Suwałki) do 29 (Chełm) z ominięciem Białegostoku - podobno ładniejszy jest Supraśl wraz z Puszczą Knyszyńską.
http://lubelskierowerem.pl/green-velo-wschodni-szlak-rowerowy/

Offline Kobieta emonika

• Miasto: Kościerzyna/Kaszuby
  • Na forum od: 26.05.2014
Zazdroszczę.
I czekam na moją wyprawkę w lipcu. A zacznę właśnie w Białymstoku tam gdzie rok temu skończyłam (potem kier. na południe) - i właśnie chciałam poświęcić jeden dzień na zwiedzanie Białegostoku.

Pozdrawiam i życzę bezdeszczowych dni :)
"Uśmiech kosztuje mniej niż elektryczność i daje więcej światła"

Offline Mężczyzna Lolek

Szkoda, że nie możesz z nami jechac, im więcej płci pięknej tym milej :).
Są już trzy chętne osoby, kolejne się interesują. Zbiera się powoli fajna grupa, im większa tym będzie weselej :)
Czekamy na kolejne osoby!

Offline Kobieta arinko

• ride bike, make love not war :)
  • Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 12.03.2015
a ja bardzo chętnie mogę pokazać Wam kawałek Suwalszczyzny :)

Offline Mężczyzna alamar

• Miasto: Slask
  • Na forum od: 13.03.2016
Ciekawa propozycja. Nie mając jeszcze planów na majówkę mógłbym się przyłączyć. Jestem z południa Polski. Planujecie ostatecznie do 3 maja czy dalej?
« Ostatnia zmiana: 25 Kwi 2017, 00:05 alamar »

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum