Autor Wątek: Jaki bagażnik do roweru z kółkami 29 cali?  (Przeczytany 38506 razy)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Zmierz jaką wysokość bagażnika potrzebujesz, porównaj z danymi od producentów. Ważne żeby bagażnik był podawany, a nie skręcany, bo wtedy może być mało sztywny. Sport Arsenal, Topeak, Tubus i Crosso mają w ofercie dobre bagażniki.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline michal1893

• Miasto: Lubelskie
  • Na forum od: 18.07.2020
Jeśli nie skręcany to jaki? :)Jeśli rower ma miejsca do przykręcenia bagażnika to to, że ma tarcze robi jakąś różnicę?

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Spawany. Problemu z montażem nie ma jeśli hamulec jest to wewnątrz tylnego trójkąta.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna alex62

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 11.01.2015
Witam , potrzebuje bagażnik do Meridy 500 Lite , brak mocowań , rury trójkąta nie są  okrągłe , tylne koło na zacisk . Można założyć coś do sztycy , nośność do 10 kg . Ew mogło by być tylko jak to się zachowuje na wertepach przy szybkości do 30 km ?

Online Mężczyzna Romal

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 05.06.2006
https://www.bikeman.pl/-tubus-disco-28,3,17901,10260

Nie jest to najtańsze rozwiązanie (raczej najdroższe), ale czegoś takiego potrzebujesz i wśród takich bagażników powinieneś szukać.

Offline Mężczyzna kolega_na_fullu_;-)

• ~(FSM)~
  • Miasto: Przy trasie SKM.
  • Na forum od: 23.01.2012
    • Luźny Kanon przetłumaczony na j. Polski w PDF.

Offline Mężczyzna alex62

Da się taniej.

https://accent-bikes.com/produkty/akcesoria/bagazniki/rc-23

Ok , ten byłby odpowiedni , tylko że  nie mam żadnych otworów u góry .

Online Mężczyzna Romal

Offline Mężczyzna alex62

Dzięki za pomoc , to rozwiązanie nie zwala cenowo z nóg tym bardziej ze moje wycieczki są jednodniowe i wkład bagażników to max 5 kg . Myślałem jeszcze o sztycowym ale jak to się sprawdza w terenie to nie wiem .

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
Sztycowe mają na tym forum kiepską opinię.
Ja nie miałem takiego bagażnika, więc nie mam zdania, ale jeśli są to przejażdżki jednodniowe, to może torba podsiodłowa byłaby jakimś rozwiązaniem? Jak doda się jeszcze tzw. framebag, to podsiodłówka nie musi być duża i nie musi wyglądać jak odwłok owada ze zwichrowanym genotypem.
Ja bym sprawę jeszcze raz przemyślał, a zaczął od zrobienia listy przedmiotów do zabrania.

Online Mężczyzna Romal

wkład bagażników to max 5 kg

Max 5 kg to załatwisz podsiodłówką. Bagażnik i sakwy Ci niepotrzebne. Możesz kupić np taką:
https://allegro.pl/oferta/torba-podsiodlowa-rowerowa-sakwa-rockbros-10-l-10478402933

Offline Mężczyzna 365

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 27.02.2018
To rozwiązanie z bagażnikiem Accenta na oś + obejma na sztycę wytrzymuje tyle co normalny bagażnik mocowany do zwykłych otworów. U mnie działa to od kilku lat i czasem z obciążeniem 25kg (woziłem sól w tabletkach :) ).
Paweł.

Offline Mężczyzna alex62

wkład bagażników to max 5 kg

Max 5 kg to załatwisz podsiodłówką. Bagażnik i sakwy Ci niepotrzebne. Możesz kupić np taką:
https://allegro.pl/oferta/torba-podsiodlowa-rowerowa-sakwa-rockbros-10-l-10478402933
Potrzebuje wrzucić kurtkę , bluzę , trochę jedzenia , dętka itp na kierownice .
Mam nadzieje ze ten worek bardzo nie lata 😁 .

Offline Mężczyzna alex62

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum