Autor Wątek: eTrex 20 problem  (Przeczytany 713 razy)

Offline Mężczyzna kurier

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 23.05.2014
eTrex 20 problem
« 21 Kwi 2017, 16:56 »
Mam pytanie.... w poprzednim etrex 20  w ustawieniach gdzieś była taka funkcja że jak jade wyznaczonym śladem mapa przesuwała sie wraz ze strzałką. teraz w tym co kupiłem a tez to eTrex 20 nie umiem tego znaleśc.
Pomożecie?? gdzie to sie ustawia??

Offline Mężczyzna maper

• Miasto: Straszyn
  • Na forum od: 15.02.2016
Odp: eTrex 20 problem
« 21 Kwi 2017, 17:26 »
A mógłbyś jakoś dokładniej opisać w czym problem, bo trudno zrozumieć co masz na myśli?

Offline Mężczyzna kurier

« 21 Kwi 2017, 17:35 »
klikam w menedżer śladów.... wybieram jakiś ślad...... powiększam..... jest ślad jest strzałka....
, strzałka sie przesuwa po śladzie..... ale cała mapa stoi w miejscy..... musze ja joysticem przesuwac mapę
a wiem że jest jakaś funkcja do ustawienia, że mapa ma sie  przesuwać na ekranie wraz z moją pozycją ... by strzałka była zawsze po  środku mapy
a obecnie mapa stoi w miejscu w czasie jazdy,.... strzałka sie przesuwa.... i znika gdzieś za obręb ekranu. gdyz mapa nie podąża wraz z jazdą

Offline Mężczyzna maper

• Miasto: Straszyn
  • Na forum od: 15.02.2016
« 21 Kwi 2017, 17:58 »
Chciałem pomóc, bo wydawało mi się, że Etrex 30, który mam, ma bardzo podobne oprogramowanie do Etrexa 20. Ale pewnie się myliłem, bo u mnie działa to całkiem inaczej. Zaczynając od tego, że kiedy chcę dokądś nawigować, to nie wchodzę przez menedżera śladów, a klikam "Dokąd" i dopiero w następnym kroku wybieram czy ma być to trasa, ślad, waypoint itp.
Także przykro mi, ale na tak postawiony problem pomóc nie potrafię.

Offline Mężczyzna MarasMT

• Miasto: Żuławy Wiślane
  • Na forum od: 25.03.2015
« 21 Kwi 2017, 18:19 »
A nie jest przypadkiem widoczna biała strzałka służąca do przesuwania mapy? Jeśli tak to automatyczne przesuwanie nie będzie działać. Trzeba dać "back" aby automatyczne przesuwanie zaczęło działać.

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 21 Kwi 2017, 19:04 »
klikam w menedżer śladów.... wybieram jakiś ślad...... powiększam..... jest ślad jest strzałka....
, strzałka sie przesuwa po śladzie..... ale cała mapa stoi w miejscy..... musze ja joysticem przesuwac mapę

u mnie działa to całkiem inaczej. Zaczynając od tego, że kiedy chcę dokądś nawigować, to nie wchodzę przez menedżera śladów, a klikam "Dokąd" i dopiero w następnym kroku wybieram czy ma być to trasa, ślad, waypoint itp.

Właśnie. Obstawiam, że mapa będzie Ci się przesuwać, gdy wejdziesz w tryb nawigacji po śladzie (drugi cytat). Ty tymczasem wchodzisz po prostu w wyświetlanie śladu - tu mapa nie będzie się przesuwać.

Offline Mężczyzna kurier

« 21 Kwi 2017, 19:39 »
Dziękuje sprawdzę :)

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
« 21 Kwi 2017, 19:53 »
Wybierając ślad z "menadżera" śladów masz następnie komendę "jedź" i działa.
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna kurier

« 21 Kwi 2017, 20:14 »
tak przypuszczałem.... problem że to  działo sie u Moniki i tak mi to wyjaśniła... mój póki co jeszscze nie odpalałem
ale oki... wielkie dzięki... zapewne będzie działać po komendzie "jedź"

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum