Autor Wątek: Maraton Karpacki Hulaka 2017  (Przeczytany 12457 razy)

Offline Mężczyzna skrzysie.k

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 29.01.2016
    • Szlaki i Drogi
Maraton Karpacki Hulaka 2017
« 22 Kwi 2017, 19:40 »
Witam

Karpacki Hulaka, to pomysł na nowy maraton rowerowy w konwencji samowystarczalnej. Tylko Ty, rower i trasa, którą sobie sam ułożysz. Start i meta w Krakowie, siedem obowiązkowych sekcji do przejechania, w jak najkrótszym czasie. Masz na to 3 dni, między 28 a 30 lipca br.

Opis imprezy, segmenty obowiązkowe, regulamin i zapisy na stronie - http://szlakiidrogi.pl/karpackihulaka-2017/

Zapraszam

Krzysiek

Edit: 12.07.2017

Karpacki Hulaka 2017 - lista startowa
« Ostatnia zmiana: 12 Lip 2017, 15:30 skrzysie.k »

Offline Mężczyzna Góral nizinny

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 02.10.2013
Odp: Maraton Karpacki Hulaka 2017
« 22 Kwi 2017, 21:14 »
Ciekawy pomysł,może wyjść całkiem fajna impreza.Dobre miejsce na start i metę.Obowiązkowa impreza dla krakusów  ;D
Rozumiem,że tylko kategoria solo?
Ciekawy jestem ile to może wyjść kilometrów.
Za Dzikiej Róży zapachem idź na zawsze upojony wśród dróg -będzie clę wiódł...   K.I.Gałczyński

[img width=201 height=50]http://st66.static.bikestats.pl/u18136y2014v3.g

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
    • Szlaki i Drogi
« 22 Kwi 2017, 22:20 »
Ciekawy pomysł,może wyjść całkiem fajna impreza.Dobre miejsce na start i metę.Obowiązkowa impreza dla krakusów  ;D
Rozumiem,że tylko kategoria solo?
Ciekawy jestem ile to może wyjść kilometrów.

Tak, tylko solo. Piękno tkwi w prostocie ;-)

Mi wychodzi 624 km i 9588 m podjazdów, więc zapowiada się solidna przygoda.

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
    • Szlaki i Drogi
« 22 Kwi 2017, 23:14 »
---> przez przypadek źle podzieliłem wątek i zniknął poniższy wpis Pablo, który był powyżej. przepraszam. olo <----

"Niech i Kraków zaznaczy się na mapie maratonów"

... zobaczyłem tytuł i miałem nadzieję, że będzie po górach, a tu ... znowu asfalt.

Nie jadę więc się wypowiem. Moim zdaniem duże miasto to średni pomysł na miejsce startu i mety. Jazda po mieście, wyjazd i wjazd do miasta, jazda przez przedmieścia (piszę z perspektywy Warszawy (choć przez jakiś czas w Krakowie próbowałem zamieszkać), zdaję sobie sprawę z tego, że w Krakowie na pewno jest inaczej) do przyjemnych nie należą. Ani komunikacyjnie, ani krajoznawczo. Czy sportowo - nie mam zdania.

PABLO

Oj, trochę na siłę marudzisz :-) Celowo ustawiłem start i metę w Krakowie - łatwy dojazd, kupa miejsc noclegowych,etc. Start i meta, to mały plac przy bulwarach Wiślanych, vis a vis kładki nad Wisłą - jeden z większych węzłów ścieżek rowerowych, które dają możliwość szybkiego wyjazdu z miasta, zarówno na zachód, wschód, czy południe. Cała eskapada przez miasto, to maks 10-15 km ...

Co do odcinków KH 2017 ... Tak, w tym roku to głownie szosowa impreza, choć ja w swój ślad wplotłem kilka odcinków terenowych. To pilot imprezy, mam nadzieję, że taka formuła spotka się z zainteresowaniem. Wówczas będzie można pomyśleć o dwóch edycjach (szosa i teren) albo zrobić imprezę pod gravele (miks segmentów). Obecnie brak terenowych "etapówek" w Karpatach, fakt ... Kiedyś była "Via Carpatia", ale przepadła... pewnie dlatego, że kosztowała "jak za woły".
« Ostatnia zmiana: 24 Kwi 2017, 13:51 olo »

Offline Mężczyzna kosola

• Kosma
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 05.01.2016
« 23 Kwi 2017, 00:28 »
Świetne ! Nowatorskie, podoba mi się bardzo.
Co do regulaminu: tak właśnie powinien wyglądać regulamin utramaratonów total solo. Nic dodać nic ująć.

Być może nawet przełajówka nadałaby się tu lepiej niż zwykła szosa ;)

Offline Mężczyzna tolaf

• Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 04.09.2015
« 23 Kwi 2017, 06:00 »
Popieram w całej rozciągłości. Blisko tego co mi chodzi po głowie. Jak odeśpię ostatnią noc sprawdzam kalendarz i raczej wbijam. Jeśli nie dam rady to pojadę w swoim terminie - wszak to przetarcie trasy, edycja zerowa. Brawo !!!
z przodu mistrzowie ... z tyłu bohaterowie :D

Offline Mężczyzna Góral nizinny

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 02.10.2013
« 23 Kwi 2017, 09:25 »
... Moim zdaniem duże miasto to średni pomysł na miejsce startu i mety. Jazda po mieście, wyjazd i wjazd do miasta, jazda przez przedmieścia (piszę z perspektywy Warszawy (choć przez jakiś czas w Krakowie próbowałem zamieszkać), zdaję sobie sprawę z tego, że w Krakowie na pewno jest inaczej) do przyjemnych nie należą. Ani komunikacyjnie, ani krajoznawczo. Czy sportowo - nie mam zdania.

PABLO
Oj, trochę na siłę marudzisz :-) Celowo ustawiłem start i metę w Krakowie - łatwy dojazd, kupa miejsc noclegowych,etc. Start i meta, to mały plac przy bulwarach Wiślanych, vis a vis kładki nad Wisłą - jeden z większych węzłów ścieżek rowerowych, które dają możliwość szybkiego wyjazdu z miasta, zarówno na zachód, wschód, czy południe. Cała eskapada przez miasto, to maks 10-15 km ...
Wariant wyjazdowy na Wieliczkę był sprawdzany na MP2015.Tutaj będzie sporo krócej,bo kierunek na Dobczyce.Wjazd od Skawiny też nie jest najgorszy.Kilka razy jechałem z północy przez Kraków tym wariantem przez Zabierzów,Kryspinów,Dobczyce i to jest chyba optymalne rozwiązanie.Nie ma co narzekać.
Za Dzikiej Róży zapachem idź na zawsze upojony wśród dróg -będzie clę wiódł...   K.I.Gałczyński

[img width=201 height=50]http://st66.static.bikestats.pl/u18136y2014v3.g

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 23 Kwi 2017, 09:28 »
post usunięty
« Ostatnia zmiana: 1 Cze 2017, 17:04 PABLO »

Offline Mężczyzna Alois Lerche

• Miasto: Orzesze
  • Na forum od: 25.11.2015
« 23 Kwi 2017, 10:54 »
Podoba mi się ta propozycja, chciałbym wziąć udział... :)
Czy będą jakieś upominki/pakiety dla upamiętnienia uczestnictwa?

Offline Mężczyzna kosola

• Kosma
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 05.01.2016
« 23 Kwi 2017, 11:12 »

będzie masa wspomnień, piwko na mecie i dla zainteresowanych kilka nowych gmin do kolekcji

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
    • Szlaki i Drogi
« 23 Kwi 2017, 11:15 »

Nie ma pakietów, ani upominków ... przynajmniej w tym roku, ale obiecuję, że na stronie poświęconej premierowej edycji Karpackiego Hulaki chętnie zamieszczę relacje, zdjęcia (mogą być selfie ;-) ), filmy i co tam sobie każdy z uczestników wymyśli !

Mariobiker

• Gość
« 23 Kwi 2017, 11:18 »

Pomysł więcej niż fajny  :D
Ale dlaczego tylko solo ?

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
    • Szlaki i Drogi
« 23 Kwi 2017, 11:49 »

Pomysł więcej niż fajny  :D
Ale dlaczego tylko solo ?

A jakie widziałbyś kategorie?

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 23 Kwi 2017, 11:56 »
no chyba tradycyjnie "open"... pewnie podobnie jak Mario jechałbym z kimś (a solo wyklucza taką jazdę).

Jak będzie parcie na medale, to mogę pomóc Krzysiek. Ale wtedy pojawiłoby się wpisowe...
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Mariobiker

• Gość
« 23 Kwi 2017, 12:09 »
no chyba tradycyjnie "open"... pewnie podobnie jak Mario jechałbym z kimś (a solo wyklucza taką jazdę).

Dokładnie tak najzwyklejsze OPEN.
W górach (a zwłaszcza w nocy) wolałbym dla bezpieczeństwa mieć bratnią duszę przy sobie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum