Ciekawy pomysł,może wyjść całkiem fajna impreza.Dobre miejsce na start i metę.Obowiązkowa impreza dla krakusów Rozumiem,że tylko kategoria solo?Ciekawy jestem ile to może wyjść kilometrów.
"Niech i Kraków zaznaczy się na mapie maratonów"... zobaczyłem tytuł i miałem nadzieję, że będzie po górach, a tu ... znowu asfalt.Nie jadę więc się wypowiem. Moim zdaniem duże miasto to średni pomysł na miejsce startu i mety. Jazda po mieście, wyjazd i wjazd do miasta, jazda przez przedmieścia (piszę z perspektywy Warszawy (choć przez jakiś czas w Krakowie próbowałem zamieszkać), zdaję sobie sprawę z tego, że w Krakowie na pewno jest inaczej) do przyjemnych nie należą. Ani komunikacyjnie, ani krajoznawczo. Czy sportowo - nie mam zdania.PABLO
Cytat: PABLO w 22 Kwi 2017, 22:42... Moim zdaniem duże miasto to średni pomysł na miejsce startu i mety. Jazda po mieście, wyjazd i wjazd do miasta, jazda przez przedmieścia (piszę z perspektywy Warszawy (choć przez jakiś czas w Krakowie próbowałem zamieszkać), zdaję sobie sprawę z tego, że w Krakowie na pewno jest inaczej) do przyjemnych nie należą. Ani komunikacyjnie, ani krajoznawczo. Czy sportowo - nie mam zdania.PABLOOj, trochę na siłę marudzisz :-) Celowo ustawiłem start i metę w Krakowie - łatwy dojazd, kupa miejsc noclegowych,etc. Start i meta, to mały plac przy bulwarach Wiślanych, vis a vis kładki nad Wisłą - jeden z większych węzłów ścieżek rowerowych, które dają możliwość szybkiego wyjazdu z miasta, zarówno na zachód, wschód, czy południe. Cała eskapada przez miasto, to maks 10-15 km ...
... Moim zdaniem duże miasto to średni pomysł na miejsce startu i mety. Jazda po mieście, wyjazd i wjazd do miasta, jazda przez przedmieścia (piszę z perspektywy Warszawy (choć przez jakiś czas w Krakowie próbowałem zamieszkać), zdaję sobie sprawę z tego, że w Krakowie na pewno jest inaczej) do przyjemnych nie należą. Ani komunikacyjnie, ani krajoznawczo. Czy sportowo - nie mam zdania.PABLO
Podoba mi się ta propozycja, chciałbym wziąć udział... Czy będą jakieś upominki/pakiety dla upamiętnienia uczestnictwa?
Tak, tylko solo. Piękno tkwi w prostocie ;-)
Cytat: skrzysie.k w 22 Kwi 2017, 22:20Tak, tylko solo. Piękno tkwi w prostocie ;-)Pomysł więcej niż fajny Ale dlaczego tylko solo ?
no chyba tradycyjnie "open"... pewnie podobnie jak Mario jechałbym z kimś (a solo wyklucza taką jazdę).