Autor Wątek: Ukraina, Rumunia lipiec 2017  (Przeczytany 469 razy)

Offline Mężczyzna xbartolinix

• Miasto: Strzyżów|Rzeszów
  • Na forum od: 16.09.2014
    • jakieś tam relacje
Ukraina, Rumunia lipiec 2017
« 25 Kwi 2017, 02:14 »
Heja!
Jestem Bartek,  mam 21 lat i szukam osoby chętnej na wycieczkę do Rumunii, przez Ukrainę. Wiek i płeć są obojętne. Byle się dogadać i trzymać wspólne tempo.
Do tej pory śmigałem po kraju, ale czas najwyższy wybrać się gdzieś dalej i na nieco dłużej. Zarys trasy na bikemap https://www.bikemap.net/pl/route/3880016-rumunia-2017/
Zaznaczam, że to tylko zarys, dla oszacowania dystansu, bo zazwyczaj na bieżąco, delikatnie modyfikuję ścieżkę dla ogólnego komfortu. Trasa kończy się w Sebes, bo jeszcze nie wiem jaką opcję powrotu wybiorę (na kołach, autobusem do Krk- Elabus, dostawczakiem ze Słowacji). Start z Rzeszowa,  9-10 lipca, ponieważ dzień wcześniej mam wesele kumpla.
Dzienny dystans to standardowo w okolicach 100 km, ale zazwyczaj jakoś więcej wychodzi, chyba że są srogie podjazdy albo inne ciekawe zajęcia to wiadomo- bez ciśnienia. Spanie pod namiotem na dziko, albo na trawniku u kogoś za domem. No chyba, że ktoś zaprosi do środka, to nie pogardzę.  Może od czasu do czasu hostel, ale to w awaryjnych sytuacjach pogodowo-kondycyjnych.
Jeśli chodzi o jazdę w deszczu to zależy. Jeżeli co jakiś czas pada, a jest ogólnie ciepło to cisnę do przodu, ale wszystko w granicach rozsądku, bo to ma być przyjemne, dlatego przy ulewie i braku perspektywy suchego snu lepiej wyluzować.
Jedzenie gotowane na palniku gazowym, ewentualnie kupiony obiadek co jakiś czas.
Trasa wiedzie przez sztampowe miejscówki: Transfogaraska, Transalpina, Bicaz, polskie miasteczka- nic odkrywczego, bo stwierdziłem, że na pierwszy raz w tym kraju to najlepsza opcja. Ślad na bikemap leci przez główne drogi, ale jeśli będzie taka możliwość to wybór padnie na boczne asfalty, ubite gruntówki.
Oczywiście wszystko można dogadać i nagiąć.
Jeśli jesteś zainteresowany/na to śmiało odezwij się na pw, albo maila: szeldon39@gmail.com
« Ostatnia zmiana: 25 Kwi 2017, 11:42 xbartolinix »
Wolniej jedziesz, dalej zajedziesz...

http://xbartolinix.bikestats.pl/

Offline Mężczyzna mb40

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 24.07.2015
Odp: Ukraina, Rumunia lipiec 2017
« 28 Kwi 2017, 06:21 »
Cześć
Lepiej skróć trasę na Ukrainie, zamiast przekraczać granicę UA/RO w  Czerniwce jedź na Sołotwino/Sighet. Wjedziesz wówczas do Maramuresz a potem malowniczą doliną Isy i przez przełęcz Prislop dojedziesz do Bukowiny. Dużo na Twojej trasie podjazdów i zjazdów ale przez to bardzo fajna. Powodzenia

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum