Autor Wątek: 1500 pięknych i przyjemnych kilometrów. Andaluzja i Murcja kwiecień 2017.  (Przeczytany 2647 razy)

Offline Mężczyzna massi

• bike massi ski i rakiety
  • Miasto: Ząbki/Warszawa
  • Na forum od: 24.09.2012
 Permanentna inwigilacja 😉 Tak prawie było tyle, że na 1416 kilometrze w drodze z Calpe sprawdziłem czy karton jest, tam gdzie go schowałem. Później pojechałem jeszcze na przylądek Santa Pola, całkiem fajne miejsce i spokojnie można odpocząć, przespać się przed lotem.

Nie ukrywam, że nie wpadłabym na to aby wozić karton rowerowy w czasie całej wycieczki  😉

Oczywiście karton złożony i szczelnie spakowany w 4 duże worki foliowe i schowany w krzakach.

Massi.
« Ostatnia zmiana: 10 Maj 2017, 15:21 massi »
bike massi ski i rakiety

Offline Kobieta mareda

• Miasto:
  • Na forum od: 06.09.2013
    • blog nie do końca rowerowy
Piękny wjazd, widoki wspaniałe. Mam pytanie jak wygląda podłoga namiotu po tym wyjeździe, dała radę? I jak sprawił się ten materac że zdjęć? Pozdrawiam

Offline Mężczyzna massi

mareda :  Cały namiot sprawdził się bardzo dobrze, jest to dwójka w tym wypadku pełnił rolę komfortowej jedynki.
Mimo rozbijania namiotu na bardzo różnych podłożach, podłoga po trzech tygodniach bez najmniejszego uszczerbku.
Zawsze stosowałem pod podłogę dedykowaną matę dołączaną przez producenta.
To nie był pierwszy wyjazd z tym namiotem, jak na na razie, żadnych uszkodzeń.

Jedynym problemem są boczne ścianki tropiku, ciężko je odpowiednio napiąć ale i na to znalazł się patent.

Największe zalety to niska waga i mała objętość po spakowaniu.

Co do materaca to również pozytywna ocena, jedyną obawą było to czy nie przebiję tego materaca.
Wyjątkowo komfortowo spało mi się na nim mimo, że raczej cienki jest ~ 3 cm.
Zintegrowana poduszka to dla mnie duży plus, lubię ''spać wyżej ''
Podobnie, jak namiot niska waga i mała objętość po spakowaniu. 

Massi
« Ostatnia zmiana: 11 Maj 2017, 11:51 massi »
bike massi ski i rakiety

Offline Kobieta mareda

• Miasto:
  • Na forum od: 06.09.2013
    • blog nie do końca rowerowy
Dziękuję za odpowiedź, czy napięcie bocznych ścianek to może być problem w deszczu?

Offline Mężczyzna massi

Pętlę do mocowania szpilek na bocznych ściankach warto przedłużyć linką.
Linki są w zestawie do zamocowania, jako odciągi ale część można wykorzystać w ten sposób.
Tropik jest wtedy znacznie bardziej naciągnięty, odsunięty od sypialni.
Mały deszcz namiot zniósł bez problemu a dużego, jeszcze w tym modelu nie uświadczyłem.

Powłoka tropiku, jest silikonizowana, więc raczej sobie poradzi również z dużym deszczem.

bike massi ski i rakiety

Offline Remek

• Miasto: Sulejówek
  • Na forum od: 31.01.2011
Czy mógłbym prosić o podanie dokładnej nazwy materaca i kilka słów na jego temat
"Człowiek cywilizuje i trzebi dzikość na planecie Ziemia. To samo robi też we własnym wnętrzu: marzenia przycina do możliwości, plany do okoliczności, pomysły do konwenansu."
Czy tak musi być zawsze?

Offline Mężczyzna massi

Materac i namiot są firmy NatureHike.
Waga materaca to około 470 gramów po złożeniu można skompresować do objętość butelki 0,5 litra.
Namiot waga około 1300 gramów po złożeniu, niewiele większy od butelki 2 litry.

Na razie zadowolony z produktów jestem, niska waga całego zestaw, mało miejsca w sakwach zajmują.
Materaca raczej nie można położyć bezpośredni np. na ściółce w lesie lub kamieniach, grozi uszkodzoniem.

Massi
bike massi ski i rakiety

Offline Mężczyzna Jacekkudla

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 13.04.2017
Normalnie zazdraszczam :)
Śliczne okoliczności przyrody i wogle :)

Podaj konkretne modele maty i namiotu poproszę.

Jacek

Offline maciek306

• Miasto: Toruń
  • Na forum od: 14.07.2010
Ale zdjęcia!!! Byłem w Hiszpanii kilka razy ale zawsze coś mnie zaskoczy i zaciekawi.

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
Śliczne zdjęcia, aż chce się tam pojechać.
Możesz skomentować to zdjęcie:

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

Offline Mężczyzna massi

Giovanni:

Fotka zrobiona po trasie do Calpe

Dokładnie wg. wiki to : Cerkiew św. Michała Archanioła w Altei – cerkiew prawosławna w Altei, pierwsza wolnostojąca świątynia w jurysdykcji Rosyjskiego Kościoła Prawosławnego na terenie Hiszpanii

https://www.google.com/maps/place/Iglesia+Ortodoxa+Rusa+San+Miguel+Arcangel+Altea/@38.6328542,-0.0154706,17z/data=!4m13!1m7!3m6!1s0x0:0x0!2zMzjCsDM3JzU3LjkiTiAwwrAwMCc0Ni44Ilc!3b1!8m2!3d38.6327536!4d-0.013003!3m4!1s0x0:0xb5602a57bf28b958!8m2!3d38.6326421!4d-0.013973

Massi.
bike massi ski i rakiety

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum