Autor Wątek: Ukraina . Połonia Równa 21.05 -26.05. 2017  (Przeczytany 572 razy)

sarmata39

• Gość
Witam wszystkich . Start w niedzielę z Przemyśla przez przejście piesze w Medyce ( ostatni zajęło mi to 10 minut ) . Następnie skrótami do Starego Sambora . Nocleg w okolicy miejscowości Rozłucz , jest tam fajny hotel ( 22 zł od osoby ) aje znam fajną miejscówę około 1 km przed , oraz około 3 km za tą miejscowością . ( kwestia domówienia ) . Drugi dzień to jazda przez przełęcz Użocką i nocleg w okolicy miejscowości Sól ( fajny domek drewniany - koszt noclegu -20 zł ) ale też można nad rzeczką ( nie sprawdzałem ) . Trzeci dzień to jazda na połoninę ( była baza wyrzutni  rakiet rosyjskich ) . Powrót może być przez Ukrainę albo przez Słowację ( znam oba warianty , tylko podczas przejazdu przez Słowację jest wymagany Kask .

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
post usunięty
« Ostatnia zmiana: 1 Cze 2017, 17:19 PABLO »

Offline Mężczyzna Młody

• Miasto: Gabryelin
  • Na forum od: 23.12.2014
Dorośli muszą mieć tam obowiązkowo kask?
I chyba nawet jeszcze kamizelkę w nocy  ;)
Na MP 2015 był obowiązek jazdy w kasku i z kamizelką z uwagi właśnie na Słowacje...

Offline PABLO

post usunięty

Offline Mężczyzna latant

• Miasto: Ożarów Maz.
  • Na forum od: 19.04.2014
Kask jest obowiązkowy poza terenem zabudowanym a do 15 roku również w terenie zabudowanym. Kamizelka przy ograniczonej widoczności.

Offline Mężczyzna JUREK

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 21.11.2011
W ubiegłym roku jechałem na zlot przez Słowację nie byłem świadomy że trzeba mieć kask, nikt mnie nie zatrzymał. Udało mi się ?

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
Tak, udało Ci się. :)

Offline PABLO

post usunięty

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.09.2010
Tak, udało Ci się. :)

Mi się dobrych parę razy udało, raczej niespecjalnie za tym gonią.

To niech sobie sami jeżdżą po tej Słowacji. Skoro dorosły człowiek nie ma prawa wyboru czy chce jechać w kasku czy bez.

Dobrze, że za młodych lat przełoiłem większość co ciekawszych miejsc w tym pięknym kraju.

Kask obowiązuje na drogach publicznych i poza miejscowościami, więc przy odpowidnim planowaniu można wcale zakazu nie łamać ;)

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
Mnie raz słowacka policja zatrzymała, żeby pogadać. Coś tam wspomnieli o kasku, ale było daleko od jakiegokolwiek mandatu.

sarmata39

• Gość
Kiedyś w Polsce na motocyklu nikt nie jeździł w kasku , potem wprowadzono jazdę obowiązkową w kasku i teraz wydaję się to być normą . Na Słowacji jest tak że dzieciaki muszą mieć kaski , w mieście oraz poza nim ( popieram ) natomiast dorośli muszą mieć jechać w kasku poza terenem zabudowanym ( osobiście wolę mieć wybór ) .

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum