Autor Wątek: Czechy: 15 -18 czerwiec  (Przeczytany 791 razy)

Offline Mężczyzna alamar

• Miasto: Slask
  • Na forum od: 13.03.2016
Czechy: 15 -18 czerwiec
« 14 Maj 2017, 00:18 »
Cześć!

Szukam osób na wspólną rowerową wycieczkę na południe Czech. Chciałbym zobaczyć kilka najpiękniejszych miejsc w tych okolicach: miasteczko Cesky Krumlov (swego czasu uznane za najpiękniejsze w Europie, wpisane na listę UNESCO), zbiornik wodny Lipno (zwany czasem czeską riwierą) oraz otoczenie tego akwenu czyli Park Narodowy Szumawy (czeski las) gdzie wytyczono wiele ścieżek rowerowych. To miejsce idealne do aktywnego odpoczynku.

Termin: wyjazd z środy na czwartek 14.06 do 18.06 (Boże ciało - długi weekend) z południa Polski.
Średni dystans dzienny: ok. 80km-100km w zależności od pogody, nawierzchni, formy i humoru.
Noclegi: agroturystyka lub w ładnym miejscu namiot.
W Parku Szumawy są podobno setki kilometry ścieżek rowerowych więc można spokojnie spędzić tam dwa dni.

Alternatywnie rozważę wyjazd w inne rejony Czech (np. Czeska Szwajcaria lub Morawy) lub Węgry (można dookoła Balatonu i jakieś winiarnie) w sam raz na 4 dniowy wypad rowerem niezbyt daleko od Polski.

Pozdrawiam!
Daniel

Offline Kobieta maRCySia

• Miasto: z krakówka
  • Na forum od: 30.03.2011
Odp: Czechy: 15 -18 czerwiec
« 14 Maj 2017, 23:41 »
Daniel,

jak chcesz się dostać do tych Czech? albo Węgier?

Offline Mężczyzna alamar

• Miasto: Slask
  • Na forum od: 13.03.2016
« 18 Maj 2017, 20:26 »
Daniel,

jak chcesz się dostać do tych Czech? albo Węgier?

Samochodem najprosciej i najszybciej.
W przypadku H i Balatonu, mozna chyba jeszcze nocnym Polskim Busem do Budapesztu, gdzies czytalem ze w PB mozna darmo zabrac rower, ale nie wiem czy to prawda.

Offline Mężczyzna koba33

• Miasto: Jastrzębie-Zdrój
  • Na forum od: 25.06.2015
« 5 Cze 2017, 12:23 »
Jestem Chętny na taki wyjazd. W ubiegłym roku przejechalismy trasę z Cieszyna, do Bratysławy, po stronie Czeskiej, powrót po stronie Słowackiej.

Chętnie zwiedzę Szumawę lub inne strony.
Mój tel. 603057688

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum