A widzę, że są jeszcze Tektro z ramieniem 90 mm, które w teorii powinny hamować lepiej
A|ex: Nad rurą widła jest szeroki dzwon/pierścień. Dlaczego? Ten skok/szczerba: płaskie, grubaśne - wąskie, podłużne jest akceptowalnym standardem lat minionych? Myślisz/można to 'koś zamaskować? Co to jest to białe pomiędzy srebrnym widłem, pierścieniem?
... Odnośnie błotnika, widziałem fotki, gdzie ludzie po prostu nacinali błotnik brzeszczotem w miejscu przebiegu linki. ...
Alex, bardzo proszę, skorzystaj choć raz z roweru, który ma dobrze wyregulowane mechaniczne tarcze i zobacz jak to powinno działać. Rozumiem, że twój Ronin nie miał, ale uogolnianie tego na wszystkie rowery, jest conajmniej słabe.
Na codzień jeżdżę rowerem z 93 roku, normalnym v z przodu i ubrake z tyłu, zakładam, że nie są słabsze od mini v. W suchych warunkach blokuję koło kiedy chcę,
w mokrych jest gorzej, w błocie i śniegu bardzo słabo.
Po to w rowerach pojawiły się tarcze aby dać pewność hamowania w każdych warunkach.
Rozumiem specyfikę przełaju i popularność tam canti ale nie dorabiajmy na siłę ideologii do wszystkiego. Od wielu lat w innych rowerach mam BB7 i nie rozumiem co w nich miałoby być gorszego od mini v. Dla mnie same zalety w porównaniu do obręczowych.
Gdybyś napisał, jeżdżę po płaskim i suchym i tarcze w tym zastosowaniu są bez sensu,
nie strzepilbym języka, ale napisałeś mechaniki są gorsze niż mini v, stąd moja reakcja.
Skądinąd te klamki Pyrkiewicz wyglądają druciarsko dość. Manetka jest w miejscu gdzie trzymam palce i do hamowania trzeba się raczej przestawiać na dolny chwyt.
Na codzień jeżdżę rowerem z 93 roku, normalnym v z przodu i ubrake z tyłu, zakładam, że nie są słabsze od mini v...