Autor Wątek: Beskid Śląski i Żywiecki rowerem crossowym  (Przeczytany 1305 razy)

Offline Mężczyzna AdrianU

• Miasto: Śląsk
  • Na forum od: 12.05.2016
Chciałbym posmakować jazdy w górach poza asfaltami lecz niestety brak sprzętu trochę mnie ogranicza  :)
Oprócz szosy mam jeszcze rower crossowy, który służy mi do wypadów z sakwami. Świetnie radzi sobie na asfalcie, szutrach czy polnych ścieżkach ale w ciężkim terenie go nie widzę.
Stąd prośba o polecenie ciekawych tras w lekkim terenie w Beskidzie Śląskim i Żywieckim, np. coś w stylu przełęczy Karkoszczonka między Brenną a Szczyrkiem.
Oczywiście nie chodzi mi o gotowe ślady a jedynie o ciekawe odcinki, na podstawie których sam zaplanuję sobie trasę. Z góry dzięki!

Offline Machnac

• Miasto:
  • Na forum od: 10.01.2017

Nawet takim się da, tylko trzeba pilnować szlaku

Dokładnie taki typ roweru posiadam  ;D

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
post usunięty
« Ostatnia zmiana: 1 Cze 2017, 17:29 PABLO »

Proszę bardzo, masz gotowce. Wszystkie przejechane na trekkingu. Moje ulubione :D

Czegoś takiego się nie spodziewałem :) Bardzo Ci dziękuję! Na pewno skorzystam. Muszę tylko skończyc remont roweru i w droge  :)

Grubsze kapcie i w drogę!

Ja jeżdżę w terenie na całkowicie sztywnym retro-MTB i spoko się jeździ praktycznie niezależnie od terenu. Na crossie pewnie będzie lepiej bo masz większe koło.

Np. tak to wygląda.

PABLO

Właśnie rozmyślam co grubszego wejdzie w moją ramę :) Pożyczyłem kola 27,5 z oponami 2,1' z roweru siostry i jest nawet jeszcze trochę miejsca, no ale to inny rozmiar obręczy a na razie nie chce inwestować w nowe koła. Najprościej będzie chyba podjechac do rowerowego i przymierzyc.

P.S Twoje galerie z wypadów należą do moich ulubionych :) Nie ukrywam, że właśnie one zachęciły mnie do spróbowania sił w terenie  :)

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
post usunięty
« Ostatnia zmiana: 1 Cze 2017, 17:29 PABLO »

Offline Mężczyzna A|ex

• #GravelFun
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 23.09.2013
    • Dziennik Rowerowy
Proszę bardzo, masz gotowce. Wszystkie przejechane na trekkingu.
Jechaliśmy dziś fragment 'Skrzyczne i okolice'. Szlak ze Skrzycznego Małego prowadzi przez Malinowską Skałę, jest to stromy kamienisty odcinek wymagający sprowadzania i wpychania. Dalej aż do schroniska Przysłop pod Baranią Górą, rewelacyjne szutrowe pożarówki. Dalej zjechaliśmy do Czarnego obawiając się pchania pod Baranią.

W Sopotni Małej spotkał Cię nasz towarzysz Marcin, który zamiast naszego wariantu szlakowo-górskiego, wybrał wariant asfaltowo-szutrowy z sakwami.

Pozdrawiam i dziękuję, że mogłem skorzystać ze szlaku którym się podzieliłaś.
#Steel is Real

Offline Kobieta marg

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 01.01.2012
    • BIKE'OWO
Mam nadzieję, że widoki zrekompensowały trudy na trudniejszych fragmentach trasy. Faktycznie na Malinowską Skałę trzeba się wepchać, ale to tylko mały kawałek :D A w Beskidzie Śląskim nie ma drugiego tak widokowego szlaku...

Faktycznie spotkałam Marcina, jedynego "sakwiarza" w tym dniu... Ciekawe, gdzie w końcu dojechał, bo jak rozmawialiśmy, to nie był jeszcze zdecydowany.

Moich kilka fotek z tego dnia https://goo.gl/photos/1PzUiqZq6KJgADSN7
bikeowo, czyli moje podróżowanie

Offline Mężczyzna A|ex

• #GravelFun
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 23.09.2013
    • Dziennik Rowerowy
Kilka fotek ode mnie. W tym start helikoptera LPR jakiego byliśmy świadkami.
https://goo.gl/photos/KJhNbX2qj54CBvwZ6

Widoki oczywiście wynagrodziły. Jeszcze raz dziękuje.
« Ostatnia zmiana: 17 Cze 2017, 18:50 A|ex »
#Steel is Real

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum