Pzu Bezpieczny rowerzysta .Roczne ubezpieczenie na cały świat oprócz USA i Kanady/chyba/ około 44PLN
WYŁĄCZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI§ 13Z odpowiedzialności PZU SA wyłączone są choroby lub stany chorobowe,nawet takie, które występują nagle oraz następstwa nieszczęśliwychwypadków powstałych:[...]6) podczas uczestnictwa w rajdach i wyścigach o charakterzewyczynowym, wyczynowego uprawianiasportu, udziału w wyprawach rowerowych do miejsc charakteryzującychsię ekstremalnymi warunkami klimatycznymilub przyrodniczymi;
12) wyczynowe uprawianie sportu – formę aktywnościfizycznej, polegającą na uprawianiu dyscyplin sportu w celuuzyskania maksymalnych wyników sportowych przezosoby będące członkami klubów, związków i organizacjisportowych;
Cześć,To mój dziewiczy rejs na szosowym ultrasie więc mam pytanie odnośnie ubezpieczenia. Wg regulaminu musi być nnw i oc. To ma być jakieś jednorazowe czy co. Kiedyś chciałem takie coś wykupić ale jak pani usłyszała że do maratonów mtb to powiedziała, że to sporty ekstremalne, to i stawka ekstremalna...
Wracając do kwestii ubezpieczenia...Kupiłem dwudniową polisę "NNW Sport" w TU Europa. Parametry dobrałem tak, że razem z OC wyszło mi 4,5 zł. Jednak jeśli ktoś potrzebuje tylko papierek, to i za złotówkę się da.Oczywiście zakup online, zajęło mi może 3 minuty.P.S. Oczywiście na co dzień objęty jestem ochroną mojej polisy na mieszkanie, jednak mam wątpliwości, czy gdyby trzeba było jej użyć, nie okazałoby się, że udział w takiej imprezie się nie łapie.
Trzy dychy za dwa dni?A nie wziąłeś przypadkiem opcji lux ze złotymi klamkami?W moim za 4,50 jest NNW na 40tys. OC na 100tys. Wariant standard, sport amatorski.
Zachęcam do zapoznania się z jego treścią.