Autor Wątek: Witam  (Przeczytany 779 razy)

Offline Mężczyzna tomiKG

• Miasto: Kołobrzeg
  • Na forum od: 14.01.2010
Witam
« 14 Sty 2010, 12:41 »
Jestem Tomek, mieszkam w Kołobrzegu, mam 24 lata (za 2 miesiące). Znalazłem to forum parę dni temu i postanowiłem się do Was przyłączyć, bo widzę, że można tu znaleźć sporo ciekawych i ważnych dla rowerzysty informacji. Rowerem śmigam bardziej rekreacyjnie, tzn. przykładowo kończę pracę o 16, wracam do domu, jem obiad, dzwonię po koleżankę/kolegę, wsiadamy na rowery i jeździmy po okolicy. Nie będę porównywał tu swoich wyników, bo zdaję sobie sprawę, że nie są imponujące (ani jednego wyjazdu kilkudniowego, rekord życiowy: 56 km dziennie, max. prędkość na płaskim 41 km/h, ale tylko dlatego, że było to bardziej z wygłupów robione dla wyniku - pas startowy w Bagiczu, na płaskiej trasie jeżdżę ok. 19-21 km/h - oczywiście nie cały czas). Niedawno postanowiłem sobie zwiedzić kawał kraju i nie tylko na dwóch kołach. W lipcu planuję wyprawę 7-dniową Kołobrzeg - Hel (p. Mielno, Darłowo, Jarosławiec, Ustkę, Łebę, Władysławowo) - Kołobrzeg (p. Gdynię, Gdańsk, Przywidz, Szymbark, Stężycę, Bytów, Kępice, Polanów, Bobolice, Tychowo, Białogard), łącznie ok. 615 km. Wiem, że można to przejechać szybciej, ale nie nastawiam się na bicie rekordów tylko na zwiedzanie. Dlaczego Hel? Bo nie jest daleko, nigdy tam nie byłem, a od czegoś trzeba zacząć. Chciałbym jeszcze w tym roku zajrzeć do Niemiec na Rugię, ale to już przy znacznej pomocy pociągu ze względów czasowych. Dobra, co jeszcze o mnie... pracuję w małej rodzinnej firmie, dorabiam na lokalnym portalu internetowym jako redaktor sportowy, studiuję zaocznie dziennikarstwo w Koszalinie (jestem na 2 roku). Interesuję się sportem (jestem fanatykiem różnych statystyk sportowych), ale ponad wszystko kocham podróże. Jeśli chcecie wiedzieć o mnie coś więcej pytać :)

Witam raz jeszcze i pozdrawiam :)

Offline Kobieta anja

• Miasto: Żory / Wrocław
  • Na forum od: 21.04.2009
    • http://picasaweb.google.pl/ania.jaskulska
Witam
« 14 Sty 2010, 14:25 »
witam.. i życzę powodzenia w planowaniu i realizacji podróży rowerowych :)

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
Witam
« 15 Sty 2010, 09:57 »
Witam
Z Helu do Gdańska polecam skorzystać z tzw. tramwaju wodnego - można wozić rowery   :)

Offline Mężczyzna tomiKG

• Miasto: Kołobrzeg
  • Na forum od: 14.01.2010
Witam
« 15 Sty 2010, 23:00 »
dzięki za informacje, właśnie miałem taki zamiar, tylko nie wiedziałem czy rower wezmą :)

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
Witam
« 16 Sty 2010, 22:11 »
Witaj,
a z tramwaju wodnego to koniecznie skorzystaj, bo droga przez Zoppot, Gdynię, Rumię, Wejherowo, i dalej do Pucka, to same blachosmrody, sfrustrowane, znerwicowane podróżą przez pół Polski. Szczególnie w weekend.
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum