Na bieżąco obserwujcie informacje na stronie www.vegagerdin.isZ tego co podają, to na dzień dzisiejszy drogi w interiorze są zamknięte: http://www.vegagerdin.is/ferdaupplysingar/faerd-og-vedur/allt-landid-faerd-kort/Do wyjazdu macie jednak trochę czasu i coś może się jeszcze zmienić. Ring Road zrobiłam w niewielkim zakresie. W porównaniu z Fiordami Zachodnimi i półwyspem Snaefellsnes, wydała mi się ona faktycznie zatłoczona i głośna. Inna Islandia. Fiordy i półwysep za to były idealne - cisza, spokój, surowa przyroda, pustka, przestrzeń - dokładnie to czego szukałam. Interiorem miałam okazję jechać (Kjölur), jest to najłatwiejsza droga przez środek kraju - po drodze był tylko jeden bród i to mały (wyglądał jak większa kałuża).
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje
16 dni to chyba trochę mało na objechanie tej pięknej wyspy dookoła? Zależy nam na tym, aby nie było spiny z czasem... A próba objechania Islandii w takim czasie to chyba będzie trochę wyścig z czasem?
...a może nabrać ochotę na powtórny ale dłuższy na niej pobyt Tam jest tyle pięknych miejsc do zobaczenia.
...gorzej z urlopem
Na szutry które są oznaczone jako drogi z nr F to spokojnie starcza opony 1.6
Cytat: skrzysie.k w 31 Maj 2017, 19:57Na szutry które są oznaczone jako drogi z nr F to spokojnie starcza opony 1.6Mówisz o fiordach zachodnich czy Islandii ogólnie?