Autor Wątek: CYKLOTUR - negatywna opinia  (Przeczytany 5034 razy)

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
Odp: CYKLOTUR - negatywna opinia
« 1 Cze 2017, 12:48 »
Ja ostatnio zamawiałem przez allegro klocki hamulcowe w Krakowie i były po 20 godzinach w moim paczkomacie w Gdańsku  ;)
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 1 Cze 2017, 12:48 »
Jedyna ich zaleta, to że mają duży asortyment
Szkoda tylko, że głównie wirtualny.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
« 1 Cze 2017, 12:57 »
Cyklotur i centrum są chyba dosyć drogie. Jedyna ich zaleta, to że mają duży asortyment, jeśli ktoś zamawia dużo na raz.
U mnie zwykle wychodziło przyzwoicie cenowo, bo najczęściej zamawiałem jakieś pierdoły, a próg tzw. darmowej wysyłki jest ustawiony dość nisko - 200zł. Gdybym chciał kupić te wszystkie opony, koszyki, klocki, łańcuchy itp. u różnych sprzedawców, to wychodziłoby drożej.
Poza tym, kupili mnie błyskawiczną realizacją w przypadku kilku pierwszych zamówień.

Offline Mężczyzna skrzysie.k

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 29.01.2016
    • Szlaki i Drogi
« 1 Cze 2017, 13:02 »
Równoległe do zamówienia w Questsport.pl zrobiłem zakupy w sklepie on-line adidasa i Rapha. Powiem tak: jesteśmy sto lat za .... czyli, wiadomo gdzie. Ekspres! Płatności z karty w piątek. Rapha wysłała w tym samym dniu (zakup 12:00 w piątek, tego samego dnia na stronie DPD widziałem, że przesyłka opuściła GB!). Adidas ... dojechał we wtorek rano, tylko dlatego, że w poniedziałek kurier mając błędny nr budynku mojej pracy, nie mógł mnie znaleźć. Błąd był po stronie wysyłającego (zamiast 22, wpisali 2), ale sam mogłem go skorygować na trackingu wysyłki ... We wtorek dostałem maila z przeprosinami.  Wczoraj odebrałem przesyłkę z Raphy. Na każdym etapie pełna kontrola tego, co się dzieje z przesyłką. Poza tym warto wspomnieć o stronie www adidasa. Kupowałem resztówki na mega wyprzedażach, pojedyncze egzemplarze w konkretnych rozmiarach - wszystko na 40-50% rabatach. Strona aktualizowała się na moich oczach: rozmiar M, ze sztuk 2, zmienił się na szt 1 ... oczywiście dla koloru czarnego bielizny termo, którą kupiłem ... 

Offline Mężczyzna Żubr

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 03.11.2010
« 1 Cze 2017, 13:04 »
Cyklotur i centrum są chyba dosyć drogie.

Szału nie ma, ale niektóre rzeczy mają (lub inaczej, miewają) w niezłych cenach, np: opony szosowe (zwijane) czy napędy. No i jest tak jak rzecze RS, mają niski próg darmowej przesyłki.

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
  • Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 16.03.2015
« 1 Cze 2017, 13:07 »
Jeśli chodzi o CentrumRowerowe to też żadnych problemów ( zakupy w tamtym roku ).
Za to zakupiłem sobie  w sklepie w Jeleniej Górze opony na prezent pod choinkę , które były dostępne od ręki. Chcieli oddać kasę, ale ja się nie spieszyłem, a że cena była dobra więc czekałem. Zrezygnowałem z czekania w okolicach Wielkiej Nocy. Pisałem (póki odpowiadali),  potem dzwoniłem. W końcu odesłali kasę. Generalnie u nas normalna praktyka sprzedaję towar, ktory "będę" miał.
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
- Gandhi

Offline średni

• Miasto: Strzelce Op.
  • Na forum od: 18.02.2009
« 1 Cze 2017, 13:10 »
A ja ostatnio zakupy zrobiłem u Furmana dętki Hutchinsona 700/28x35c dwu pak cena zejebista,zaciski do kół Boplight cena miód i do tego dobrałem parę innych gratów,chłopak przywiózł na Zlot bez kosztów wysyłki i marudzenia.Naprawdę czasami szukamy daleko,a pod nosem mamy to samo  bez stresu i napinki ;)
Kto nie podróżuje nie zna wartości człowieka.
"Góry Uczą Pokory"

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 1 Cze 2017, 13:30 »
I gdzie tu zysk. Potem musiałeś wszystko sam wieźć do domu. ;-)

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 1 Cze 2017, 13:47 »
W zamówieniu tym były też dętki, na które powinno się czekać do 2 dni, a po tygodniu nadal  "oczekiwały na zamówienie". Zrezygnowałem z nich wczoraj aby przyspieszyć wysyłkę ale okazuje się, że jedyne co sklep był w stanie zrobić za cały dzień, to "stworzyć fakturę"

To norma zarówno w Cykloturze jak i Centrum Rowerowym. Ostatnim razem zażądałem po takim manewrze zwrotu pieniędzy. Poprosili o numer konta, po czym dwa tygodnie cisza. Minęło ustawowe 14 dni. Wtedy napisałem że jeśli w ciągu 24h pieniądze nie wrócą na moje konto, podejmę inne, mniej miłe kroki. W odpowiedzi przeczytałem, że... "numer konta jest nieprawidłowy". Faktycznie, gdzieś wcięło ostatnie cyfry. Przez dwa tygodnie nikt nie raczył się odezwac, bo przecież to moja kasa i mi powinno zależeć.

Cyklotur był kiedyś bardzo dobrym sklepem. Od czasu połączenia z CR zrobił się syf. Pracownicy niekompetentni, chyba z łapanki. Nie powierzyłbym im obwoźnego handlu ziemniakami.

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
« 1 Cze 2017, 14:05 »
Ja to się dziwię że dalej tyle ludzi robi tam zakupy. Tyle opinii złych krąży i co?
Większość sklepów internetowych, w których robię zakupy w standardzie ma informacje:
o przyjęciu zamówienia
o przygotowaniu paczki (z numerem)
o nadaniu przesyłki.
Kiedyś baba ze sklepu zoologicznego próbowała mi wmówić, że to że nie mają zsynchronizowanego systemu i nie ma na stanie tego co zamawiałam to jest normalna sprawa. Więcej zakupów w tym sklepie nie zrobiłam i zapewne nie zrobię mimo zniżki jaką dostałam.
Swoją drogą - nie było już takiego tematu na forum?

Offline Mężczyzna laxigen

• Miasto: Bielsko-Biała
  • Na forum od: 23.04.2012
« 1 Cze 2017, 14:37 »
A ja ostatnio zakupy zrobiłem u Furmana dętki Hutchinsona 700/28x35c dwu pak cena zejebista,zaciski do kół Boplight cena miód i do tego dobrałem parę innych gratów,chłopak przywiózł na Zlot bez kosztów wysyłki i marudzenia.Naprawdę czasami szukamy daleko,a pod nosem mamy to samo  bez stresu i napinki ;)

a adres tego ekskluzywnego sklepu jaki?
www.furman-rowery.pl ?

:P :P :P

Offline Mężczyzna furman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
« 1 Cze 2017, 14:47 »
To może ja założę temat typu - jak załatwić upierdliwego klienta :)

Istnieją dwie strony medalu, nie chcę tu nikogo bronić ,ale to nie jest tak, że się kupi i sprzeda. Jeśli chodzi o dostępny asortyment to sprawa jest dużo bardziej skomplikowana. Co obsługi pozakupowej to  faktycznie kuleje to trochę. Ja osobiście wyznaję inne standardy.

Ps. W poniedziałek gośc kupił za pobraniem śrubki za 19 zł, wybrał przesyłkę pobraniową  - 20 zł opłata. Dzisiaj otrzymałem powiadomenie - odmowa odebrania przesyłki, telefon nie odpowiada. Zwrot do Krakowa - 15 zł.  Razem 35 zł w plecy :) 

Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 1 Cze 2017, 14:59 »
Jasne, że życie nie jest takie proste.
Sam pracuję z klientami, więc doskonale wiem.

Niską ocenę poziom obsługi odnoszę nie do jakiegoś ideału, tylko do tego co było jeszcze niedawno.
Brak towaru w terminie = mail z informacją i pytaniem co wybieram - rezygnację czy zamiennik.
No i nie proponujemy bez słowa wyjaśnienia zamiennika, którego tak samo nie mamy na stanie i nie wiadomo kiedy będzie, ale pewnie później niż ten poprzedni.

I na koniec.
Przyczyna "bo jest nas za mało i już nie dajemy rady", dla mnie nie jest wyjaśnieniem.

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
« 1 Cze 2017, 15:58 »
Właśnie zrobiłem zamówienie w cykloturze. Zdam relacje z przebiegu realizacji.

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
« 1 Cze 2017, 16:05 »
Podeślij im linka do wątku, to dojdzie w 2 dni :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum