Autor Wątek: CYKLOTUR - negatywna opinia  (Przeczytany 5037 razy)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Odp: CYKLOTUR - negatywna opinia
« 1 Cze 2017, 16:07 »
Ja już podesłałem  ;)

Offline Mężczyzna xsadusx

• Miasto: Czaple
  • Na forum od: 23.12.2016
« 1 Cze 2017, 16:43 »
A czy jest tu w odmętach forum temat o sklepach wartych polecenia i takich do ominięcia (nie tylko krajowych). Co do Cykloturu to nasze transakcje przebiegały raczej ok, acz dawno nic już tam nie zamawiałem.

Offline Mężczyzna maper

• Miasto: Straszyn
  • Na forum od: 15.02.2016
« 1 Cze 2017, 16:56 »
Na stronach Cykloturu i Centrum Rowerowe umieszczone są dzisiaj banery: "w związku z przeprowadzką do nowego magazynu mogą wystąpić opóźnienia do 4 dni roboczych w realizacji zamówień...".

Wczoraj tego ogłoszenia nie widziałem. ::) A złożyłem wczoraj w CR zamówienie na łańcuch i inne drobiazgi. Mam nadzieję, że się pospieszą, bo za tydzień wyjazd. Zamówienie niby przygotowane do wysyłki.

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 1 Cze 2017, 17:02 »
Z moich doświadczeń z CR wynika, że trzeba zastanowić się co się wkłada do koszyka jeżeli zależy na czasie. Kiedyś czekałem na całe zamówienie przez jedną pierdołę, bez której bym się obył. Taka rzecz z długim terminem dostawy wstrzymuje całość wysyłki i klapa.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
« 1 Cze 2017, 17:04 »
Na stronach Cykloturu i Centrum Rowerowe umieszczone są dzisiaj banery: "w związku z przeprowadzką do nowego magazynu mogą wystąpić opóźnienia do 4 dni roboczych w realizacji zamówień...".

Wczoraj tego ogłoszenia nie widziałem.

Oj, naiwny :) Ja dostałem taką informację mailową od nich już 26 maja. Długie więc są te ich cztery dni :P
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Offline Mężczyzna maper

« 1 Cze 2017, 17:10 »

Oj, naiwny :) Ja dostałem taką informację mailową od nich już 26 maja. Długie więc są te ich cztery dni :P
W zasadzie od 26 maja cztery dni robocze mijają dzisiaj.
Nic, jak sprawa będzie się przeciągać, pojadę do sklepu stacjonarnego i łańcuch kupię. Bez reszty na razie mogę się obyć.

Offline Mężczyzna oszej

• Niejeżdżący teoretyk - forumowy mędrek
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.01.2011
« 1 Cze 2017, 23:03 »
:)
Tak tylko wtrącę od siebie. Zamówienie z 08.03, opłacone kartą, ale wieczorem, więc liczę, że mogło zostać podjęte dopiero 9.03. Jeden przedmiot miał wysyłkę 2-4 dni (później zmieniły się ramy czasowe na 3-5 dni, ale w momencie składania zamówienia było 2-4), reszta miała wysyłkę w 1 dzień. Po wielokrotnych telefonach, mailach (w tym bez odpowiedzi przez kilka dni) ostatecznie zamówienie zostało wysłane 27.03 o godzinie 19. Opiekun zamówienia sam już się wstydził i pomimo jego ponagleń wysyłanych do magazynu zamówienie sobie kwitło. Na uwagę zasługuje fakt, że 22.03 zostałem poinformowany o tym, że zamówienie zostanie "dziś" wysłane. 2 dni później zadzwoniłem, że nie dostałem ani wiadomości ze strony poczty, ani żadnego numeru śledzenia ze strony Cykloturu i okazało się, że jednak towaru, który zamawiałem jeszcze nie ma. Ręce opadły.
Kiedyś faktycznie dzwonili i proponowali zamiennik albo wysyłkę bez problematycznego przedmiotu. Być może zamówię coś jeszcze u nich, ale na pewno już nie zapłacę z góry.
W ramach rekompensaty dostałem rabat, 10zł na kolejne zamówienie

Offline Mężczyzna maper

« 2 Cze 2017, 16:25 »
Przynajmniej w moim przypadku nie było źle. Zamówienie złożone przedwczoraj wieczorem, a przed chwilą otrzymałem maila z InPost, że przesyłka odebrana od nadawcy. :)

« 4 Cze 2017, 20:32 »
a przed chwilą otrzymałem maila z InPost, że przesyłka odebrana od nadawcy. :)
I znowu nie cieszył bym się przedwcześnie. Ja otrzymałem podobną informację 1 czerwca i do tej pory przesyłka jeszcze jest w drodze :-[
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Offline Mężczyzna maper

« 4 Cze 2017, 20:50 »
a przed chwilą otrzymałem maila z InPost, że przesyłka odebrana od nadawcy. :)
I znowu nie cieszył bym się przedwcześnie. Ja otrzymałem podobną informację 1 czerwca i do tej pory przesyłka jeszcze jest w drodze :-[
Ale to już jest sprawa nie sklepu, tylko InPost. W wiadomości był link do śledzenia przesyłki i według InPost jest ona w trasie między oddziałami. Spodziewam się więc, że w poniedziałek zostanie dostarczona do paczkomatu.

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
« 5 Cze 2017, 08:38 »
Właśnie zrobiłem zamówienie w cykloturze. Zdam relacje z przebiegu realizacji.

No i zadzwonił kurier , będzie o 10.30. trwało to 3dni robocze.
Pozdrawiam

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

« 5 Cze 2017, 09:32 »
Podeślij im linka do wątku, to dojdzie w 2 dni :)
Ja już podesłałem  ;)
No i zadziałało :D

csx

• Gość
« 5 Cze 2017, 10:16 »
Sam dosyć często korzystam z Cykloturu. Ogólnie jestem zadowolony pod warunkiem, że mi się nie spieszy. Właśnie terminy są ich główną wadą. Zamawiam zwykle kilka elementów, żeby nie płacić za przesyłkę, zwracam uwagę na dostępność - od ręki a i tak czas oczekiwania to minimum tydzień. Po prostu jeśli coś potrzebuję na szybko, idę gdzie indziej. Z drugiej strony jeśli zdarzyła im się jakaś wpadka, to rozpatrywali to dla mnie pozytywnie.

Offline Mężczyzna rufiano

• Miasto:
  • Na forum od: 03.02.2014
« 8 Cze 2017, 13:17 »
STANOWCZO ODRADZAM!
po 8 dniach,od zamówienia,dostałem info że tego towaru nie mają :icon_twisted:

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 8 Cze 2017, 13:40 »
Sami przysłali tę informację czy w odpowiedzi na twoje pytanie?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum