Autor Wątek: Alternatywa dla Schwalbe Marathon?  (Przeczytany 1451 razy)

Offline Mężczyzna Rolf

• Miasto: Chorągwica k. Wieliczki k. Krakowa
  • Na forum od: 12.07.2011
Alternatywa dla Schwalbe Marathon?
« 3 Cze 2017, 20:38 »
Hej ho!
Właśnie myślę o nowej oponce na islandzkie bezdroża, gdyż stare Marathon Dureme mają już kilka lat, ok 15000-16000 przebiegu i powoli zaczynają się już rozchodzić. Wszedłem zatem w wątek marathonowy i co widzę? Mnóstwo narzekań na marathony! Że się rozchodzą/psują/niszczą/wszystko na raz. No cóż, jeśli płacę kupę kasy za cholernie ciężką oponę, to chyba nie tego oczekuję...
Dlatego pytanie - czy są jakieś alternatywy? Ktoś poleca coś antyprzebiciowego? Nie musi być w zasadzie bardzo trwałe (jeśli chodzi o przebieg), bo pewnie więcej, jak 1500 rocznie robić nie będą.

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Odp: Alternatywa dla Schwalbe Marathon?
« 3 Cze 2017, 20:52 »
Mnóstwo narzekań na marathony! Że się rozchodzą/psują/niszczą/wszystko na raz.
To wejdź w wątek o continentalach, to stwierdzisz, że jednak schwalbe robi dobre opony :)

Ja tam nie narzekam. Opony mi wytrzymują długo. Zwykłe marathony, supreme, XR, mondial. Każde są trochę do czego innego. Np nie będę się dziwił, jak kiedyś supreme rozerwie się na kamieniu, bo to ma ściankę boczną jak z papieru :D

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 3 Cze 2017, 21:11 »
Mnóstwo narzekań na marathony! Że się rozchodzą/psują/niszczą/wszystko na raz. No cóż, jeśli płacę kupę kasy za cholernie ciężką oponę, to chyba nie tego oczekuję...
He, he. Taka specyfika wszystkich for. Kupuj śmiało to nadal są bardzo dobre opony. Na Islandię celował bym w Schwalbe Marathon Plus Tour.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna lajtspid

• Miasto:
  • Na forum od: 06.06.2009
« 19 Cze 2017, 14:17 »
Wszedłem zatem w wątek marathonowy i co widzę? Mnóstwo narzekań na marathony!
Poważnie? To chyba specjaliści od marketingu z konkurencyjnych firm piszą, albo ktoś nabija sobie posty  ;) :D ;D

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 19 Cze 2017, 14:30 »
Mało kto narzeka na inne firmy bo chyba większość się udzielających jeździ bądź jeździło na Marathonach, wiec i wiekszoć narzekań będzie na nie niż na inne opony. ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum