Autor Wątek: [gdzie w Krakowie] serwis amora Rockshox Dart 3  (Przeczytany 849 razy)

Offline Mężczyzna ramzes

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.06.2015
Czy ktoś się może orientuje, gdzie mógłbym przeserwisować amora?
Zależy mi na dobrej robocie, a nie na cenie, dlatego pytam, zamiast oddać byle gdzie.
Parę lat temu miałem namiar do gościa imieniem Dominik, który miał warsztacik w okolicach Barbakanu, ale mi wcięło kontakt i nawet nie wiem czy facet jeszcze się w to bawi.

Może ktoś coś?

Offline Kobieta magdad

• Na forum od: 17.08.2006
    • http://www.bajkers.com
Gdzies mam numer do Dominika, ale też nie wiem czy jeszcze się w to bawi. Możesz zadzwonić do chłopaków z Bikegaraż i się z nimi umówić, mnus jest taki, że mają teraz dużo roboty :/. Przeserwisują jednak dobrze.

Offline Mężczyzna ramzes

Możesz zadzwonić do chłopaków z Bikegaraż i się z nimi umówić...
Dzieki za info. Zadzwonię.

BTW. do Dominika znalazłem właśnie numer w starej bazie adresowej na kompie, ale nie odbiera :(

Offline Mężczyzna furman

• Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
Dominator pracuje u Poręby, z tego co wiem na razie nie chałturzy.
Kali ( Vario Bike) znany jest znanym specjalistą od amorów, ale termin....Bóg raczy wiedzieć :)
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Offline Ma_rysia

• eko groszek
  • Miasto: Golina
  • Na forum od: 05.04.2009
Rockshox Dart 3
Ten widelec jest bardzo prosty w konstrukcji i serwisowaniu - śmiało możesz serwis zrobić sam, na YT jest trochę filmików, na stronie srama jest plik pdf ze schematem; z własnego doświadczenia - to jakieś 15-20 minut pracy.

Offline Mężczyzna ramzes

...śmiało możesz serwis zrobić sam...
Dzięki za info i sugestię. Myślalem, że to sporo zabawy, ale nie wykluczone, że faktycznie spróbuję to zrobić samodzielnie. Chociaż czasu mam zero, a do wyprawy został tydzień... Zobaczę.
Dzięki.

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
Jeśli blokada Ci nie cieknie, to nie ma sensu jej ruszać, cała reszta to rozkręcenie, czyszczenie, smarowanie, składanie; stracisz na to mniej czasu, niż na drogę do i z serwisu.

Offline Mężczyzna ramzes

No właśnie problem w tym, że chyba coś walnęło po lewej stronie bo zaczęło brudzić goleń :(
Oglądałem też filmik jak to się rozbiera - prosta sprawa, ale trzeba kupić olej i trochę się pobawić. Może dla wprawnego majstra jest to 15 min roboty, ale jednak wolałbym tego uniknąć, bo za pierwszym razem zawsze wychodzą nieprzewidziane problemy i w rezultacie stracę na to (łącznie z wyjazdem do sklepu po olej) parę godzin (których niestety nie mam).

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
W lewej masz sprężynę i
No właśnie problem w tym, że chyba coś walnęło po lewej stronie bo zaczęło brudzić goleń :(
Z lewej strony są dwie sprężyny, tam się nie ma co popsuć :)

Offline Mężczyzna ramzes

Z lewej strony są dwie sprężyny, tam się nie ma co popsuć :)
No i bardzo dobrze - w takim razie jak nie zdarzę znaleźć / zrobić serwisu przed wyjazdem, to przetrę goleń szmatką i w drogę :)

Offline Mężczyzna ramzes

No dobra - udało mi się umówić w Bikegaraz na serwis, więc jeden problem przed wyjazdem z głowy :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum