Autor Wątek: 29er a sakwy. pomocy! :)  (Przeczytany 2838 razy)

blondas

• Gość
Odp: 29er a sakwy. pomocy! :)
« 16 Cze 2017, 18:36 »
A robi, mam pełne 1.5" na górze jak i na dole.

Nie miałbym z tym problemu gdyby to było standardowe 1.5" - ale okazuje się że zwykłe przejściówki na taper nie pasują, trzeba oryginalną cannondale'owską za 60e+ przesyłka.

Ale tak czy inaczej koszt nowego amora jest dla mnie nie do usprawiedliwienia ilością rowerogodzin jakie spędzam na MTB :)

Kupiłem sobie za to zestaw uszczelek, a przez przypadek nawet dwa, więc będę go sobie smarował...  :P
No proszę,  ile to ciekawych rzeczy można dowiedzieć się z forum.  Widać jestem człowiekiem małej wiary,  bo choć przez chwile pomyślałem,  cannondale dalej mógłby przecież zamówić w RS widelec pod siebie,  to stwierdziłem,  że nie ma to sensu. A tu taka niespodzianka...

Offline Kobieta arinko

• ride bike, make love not war :)
  • Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 12.03.2015
« 16 Cze 2017, 22:40 »
o widzę, że się tu robi dyskusja o wszystkim w trakcie której zdążyłam kupić rower :)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 16 Cze 2017, 22:47 »
Pochwal się (chyba, że się boisz).
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Kobieta arinko

« 17 Cze 2017, 09:00 »
kolego polonisto, a czegóż miałabym bać się poza wytknięciem błędów w interpunkcji? ;)
kupiłam używanego składaka, na którego choruję odkąd poprzedni właściciel pokazał mi jakież to cudo sobie sprawił. parę razy go pożyczałam i śmiałam się, że złożył go pode mnie, bo pasuje w każdym szczególe. chłopak już się nim najeździł, z resztą i tak w tym roku najczęściej wyruszał na drugim swoim góralu. więc zlitował się i sprzedał. składak na ramie accenta peak 29, z powietrznym rockshox i na xt. także lux! a nawet za dobrze :)
poza tym, że nie ma mowy o sakwach. także na dłuższe wypady, pod sakwę dalej służyć będzie mi author, a nowy rower będzie ogarniał codzienność przepięknej, nigdy nienudzącej się Suwalszczyzny.

Offline Mężczyzna altharr

• Użytkownik forum
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 03.09.2013
« 17 Cze 2017, 09:19 »
Jak nie w sakwy to zawsze można bikepackingowo się spakować, niech dobrze służy ;)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 17 Cze 2017, 18:28 »
Skoro Deore XT, to nie ma obaw, że rower plami honor forum i zostaniesz wykreślona. Prosimy jeszcze o zdjęcia ;)
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Kobieta arinko

« 19 Cze 2017, 21:17 »
Skoro Deore XT, to nie ma obaw, że rower plami honor forum i zostaniesz wykreślona. Prosimy jeszcze o zdjęcia ;)

o jaki ciekawy się trafił ;) nie zaprzeczam, nie wykluczam ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum