Autor Wątek: W czym przewozicie aparat??  (Przeczytany 2594 razy)

Offline tobiasz

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.06.2006
W czym przewozicie aparat??
« 28 Lut 2007, 21:32 »
Torba/plecak/sakwa ??

Posiadam lustrzanke wiec jest co wozic. Aktualnie woze ja w plecaku rowerowym, ale zastanawiam sie czy sa jakies torby na kierownice przystosowane do aparatow ??

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
« 1 Mar 2007, 12:43 »
Najlepiej w torbie na kierownicy. W każdej chwili masz aparat pod ręką. Wcześniej musiałem zsiadać z roweru, opierać go i otwierać tylną sakwę. Ja używam ortlieba, ma bardzo dobry, stabilny system mocowania na kierownicy. Trudno mi coś więcej powiedzięc, bo jeszcze dużo się z nim nie przejechałem. Niestety posiada też sporo wad...

Tu masz linki do testów:
Ortlieb ultimate 3
 TOPEAK handlebar bag
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline tobiasz

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.06.2006
« 1 Mar 2007, 13:24 »
Ortlieb byl by dla mnie najlepszy, no ale ta cena niestety... myslalem nad torba authora, ale chyba sie wstrzymam i kupie raz a porzadnie Ortlieb'a ;]

Offline Mężczyzna Romal

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 05.06.2006
« 2 Mar 2007, 18:23 »
Plecak na wyprawie? Nigdy w życiu. :) Najwygodniejsza jest torba na kierownicy i to niekoniecznie Ortlieba. Może być jakakolwiek, byle miała solidne mocowanie. Zapomnijcie o specjalnych wkładkach na aparat, najlepiej taką wkładkę wykonać samemu z gąbki, docinając ją tak, by wypełniła całą wolną przestrzeń między aparatem a sakwą. Tak zabezpieczony aparat wytrzyma nawet wywrotkę. Jeśli sakwa nie będzie wodoszczelna, warto najpierw włożyć foliowy worek, a dopiero potem wkładkę z aparatem. Sposób przetestowany na wielu wyprawach.

Offline bighunter

• Miasto: Suwałki
  • Na forum od: 14.06.2006
« 3 Mar 2007, 09:25 »
zgadzam sie z Romalem....wkladni na aparat to rozwiazanie bez sensu. Przeciez kazdy aparat ma inne gabaryty i tak trzeba przewaznie taka przegrodke oblozyc czyms amortyzujacym. Ja aparat woze w futerale i w sakwie na gorze. jako ze fotografia sprawia mi wielka przyjemnosc nie mam problemow z zatrzymywaniem sie. A co do opierania roweru o tylna sakwe stwierdzilem ze szkoda sakw - kupilem stopke, fajny bajer :D

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum