Autor Wątek: Tauernradweg  (Przeczytany 1845 razy)

Offline piotr

• Miasto: Chodzież
  • Na forum od: 04.05.2009
Tauernradweg
« 16 Sty 2010, 17:04 »
Tauernradweg z Krimml do Passau. Ktoś był może ? lub słyszał co ciekawego ? ciekawiej jest jadąc przez Bischofshofen czy Lofer  ?

Offline Mężczyzna Zbyszek

• Miasto: Zawiercie
  • Na forum od: 17.02.2009
Tauernradweg
« 17 Sty 2010, 00:47 »
Byłem w 2006r. Trasa bardzo łatwa i szczególnie piękna na początku. Pierwsze kilometry z niewielkimi podjazdami a później generalnie lekko z góry gdyż jedzie się doliną rzeki Salzach wzdłuż jej biegu a następnie rzeki Inn. Końcówka do Passau trochę nudna bo jedzie się dużo po wałach przeciwpowodziowych ale mijane miasteczka urokliwe. Obowiązkowo oprócz obejrzenia wodospadów w Krimml warto w Kaprun zobaczyć zaporę, w Zell am See ochłodzić swe ciało (jeśli będzie pogoda) w jeziorze i jechać przez Bischofshofen aby zobaczyć skocznię narciarską na której obywa się Turniej Czterech Skoczni. Wcześniej w St.. Johann nie przegap tak jak my rozpadliny lichtensztańskiej bo ponoć jest piękna. W Werfen jest zamek Hohenwerfen (kręcono w nim film "Tylko dla orłów" lub coś w tym stylu). Na zamek można się dostać kolejką (wersja dla leniwych). Grzechem ciężkim będzie nieodwiedzenie Jaskini Lodowej Eisriesenwelt - stromy podjazd, kolejka linowa i podejście na piechotę. Na Salzburg warto poświęcić co najmniej jeden dzień. Ze strony www.austria.info.pl możesz zamówić bezpłatne katalogi.

Offline Mężczyzna van

• Miasto: Jaworzno
  • Na forum od: 27.12.2009
    • http://vanhelsing.bikestats.pl/
Tauernradweg
« 14 Lut 2010, 12:57 »
Polecam te katalogi, sam sobie zamówiłem i jest zadowolony - dostałem z kilo map, przewodników i katalogów. Super mapy są dla trasy wzdłuż Dunaju, praktycznie każdy szczegół jest zaznaczony. Dostałem także fajną mapkę całej Austrii.

I mam takie pytanie do Was, może zna ktoś podobne katalogi z innych państw ? Chodzi mi przede wszystkim o Włochy, nie mam w ogóle żadnej mapy, a bardzo by mi się przydała. Poza tym nie pogardziłbym Słowenią, Węgrami, Słowacją i Czechami ;)

Kabanos

• Gość
Tauernradweg
« 14 Lut 2010, 13:20 »
Potwierdzam ,napisałem e-mail do Austriackiej Organizacji Turystycznej i faktycznie w bardzo krótkim czasie otrzymałem kilo mapek ,przewodników ,informacji o kempingach. Ja byłem zainteresowany ścieżką naddunajską. Interesowała mnie też dolina Loary we Francji ,ale po napisaniu do ich organizacji turystycznej znajdującej się u nas w kraju już było ciężko z uzyskaniem informacji a o odpowiedzi na e-mail nie wspominając pomimo ,że sami zachęcają do pisania w celu otrzymania bezpŁatnych informacji. Austriaków za to ,można na tym etapie planowania wyjazdu tylko chwalić.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum