Autor Wątek: Green Velo [Elbląg-Białystok:] 3-7 lipiec  (Przeczytany 2277 razy)

Offline Mężczyzna banan307

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.05.2017
Cześć wszystkim !

Z racji krótkiego urlopu w pierwszym tygodniu lipca, chcę przejechć ten odcinek GV. Oczywiście trasa może ulec zmianie- kwestia dogadania.
Poglądowa trasa: http://tiny.pl/g1cgc

• Mam na imię Piotrek, lat 28. Doświadczenia w podróżowaniu rowerem nie posiadam. Będzie, to mój pierwszy  raz :)
• Do Elbląga dojazd pociągiem z Warszawy.
• Dystans dzienny- maksymalnie 80 km.
• Dystans całkowity- około 500 km w zależności od modyfikacji trasy.
• Noclegi- kwatery/agroturystyka- grunt, aby był dostęp do prysznica, ale jestem otwarty na propozycje.
• Posiłki- kanapki, konserwy mogą być, ale nie jako podstawowy posiłek przez całość wyprawy. Mam wrażliwy żołądek, więc solidny obiad + herbata z cytryną być musi ^^
• Jeśli chodzi o zwiedzanie- bez skrajności w jedną i drugą stronę. Chciałbym cieszyć się wyjazdem, widokami, naturą.
• Deszcz- w lekki deszczyk można jechać

Fajnie gdyby zgłosiło się kilka osób :)
« Ostatnia zmiana: 21 Cze 2017, 11:42 banan307 »

Noo nie wierzę ,że nie ma chętnych.... Nie chcę jechać sam ^^

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Może dlatego, że maksymalnie chcesz jechać 80 km dziennie przez 5 dni a dystans masz 500 km ;)

PS: Pierwszy raz musisz zrobić sam. :D

Faktycznie, wyszła nieścisłość   ;D
Ja żyję roboczodniami: pn- pt i w tych dniach mam urlop, ale w głowie miałem +/- dzień lub dwa z graniczących weekendów (1-2/8-9 lipiec)

Offline Mężczyzna Antracyt

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 13.06.2017
    • Poland on bike
Nie przywiązywał bym się zbytnio do GREEN VELO ze względu na kiepską nawierzchnię miejscami.
Zawsze można zasięgnąć języka na wsiach przy sklepie czy da się przejechać dany odcinek.

Ja przejechałem ścianę wschodnią lekko korzystając ze szlaku http://www.navime.pl/mapatrasy/1310054/&width=510&height=700

Opis wyprawy w trakcie tworzenia na moim blogu.

Nie przywiązywał bym się zbytnio do GREEN VELO ze względu na kiepską nawierzchnię miejscami.
Zawsze można zasięgnąć języka na wsiach przy sklepie czy da się przejechać dany odcinek.

Ja przejechałem ścianę wschodnią lekko korzystając ze szlaku http://www.navime.pl/mapatrasy/1310054/&width=510&height=700

Opis wyprawy w trakcie tworzenia na moim blogu.

Dzięki! na pewno skorzystam przy planowaniu dalszej części trasy i odwiedzę bloga.
Czytając forum, takie były sugestie, by nie trzymać się GV na sztywno. Można natrafić na odcinki, że więcej będzie prowadzenia niż jazdy, co może mocno opóźnić i zmęczyć. Nie pamiętam, których odcinków to dotyczyło, ale będę musiał zgłębić temat na nowo :)

Offline Mężczyzna Antracyt

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 13.06.2017
    • Poland on bike
Odcinek Hel - Suwałki jechałem w zeszłym roku. Od Fromborka czasami używałem Green Vello.

Jeśli coś pomoże to TU możesz pobrać pliki z gps z zeszłego roku i zobaczyć mapkę.

Opis trasy znajdziesz na moim blogu

Offline Mężczyzna HenekBoHenek

• Miasto: Białystok
  • Na forum od: 24.06.2017
Kolego piszę się na tą wyprawę ;)

Kolego piszę się na tą wyprawę ;)

Super! oczywiście zaprszam. Już nastawiałem się na samotną jazdę :)
Sprawdzałem i nie mam bezpośredniego połączenia z Elblągiem, muszę przesiadać się w Malborku. Ostatni raz pociągiem jechałem z 8 lat temu i nie bardzo jestem zorientowany w temacie przewozu rowerów. Żeby się nie bawić w ewentualne przesiadki, mogę ruszyć z Malborka, to tylko 30 km.

W razie pytań pisz.

Witam z tego co sprawdzałem, to masz pociąg do Elbląga, na 10 na miejscu z tym że 1 przesiadka. Natomiast Ja będę jechał z Białegostoku i na 11 w Elblągu. Co do trasy to Ja kimam pod namiotem i chciał bym dodać, że to mój pierwszy taki wypad zazwyczaj śmigam w około komina :icon_razz:

Widziałem w rozkładzie, że ta przesiadka jest taka płynna. W sensie, że nie ma żadnej przerwy. Nie wiem, czy te pociąg się rozdziela, czy jak? Ja nie jeżdżę pociągami i dla mnie to zupełna nowość ^^

Z tym namiotem to spoko opcja. Posiadasz 2 os? Ja nie mam i nie chcę już generować dodatkowych nowych kosztów i tak już dość się spłukałem z kasy ostatnio. Jedynie co, to dokupuje śpiwór, bo ponoć chętnie i taniej dają nocleg.

Offline Mężczyzna Waldic

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 23.01.2010
Widziałem w rozkładzie, że ta przesiadka jest taka płynna. W sensie, że nie ma żadnej przerwy. Nie wiem, czy te pociąg się rozdziela, czy jak? Ja nie jeżdżę pociągami i dla mnie to zupełna nowość ^^
W Malborku masz 10 min na przesiadkę z tego co widzę. Ten drugi pociąg to normalny skład elektryczny, sporo miejsca na rower. Na pewno będzie czekał na ten warszawski jakby co. Spokojnie zdążysz. Co prawda to tylko 30 km, ale droga nr 22 średnio nadaje się na rower. W tygodniu ok 10, to bym się tam nie pchał.

Także wyrobisz się kolego. Co do namiotu to mam 2 os. Można wyrwać w markecie, za jakieś małe pieniądze namiocik .

Wszystko ładnie pięknie, tylko brak możliwość kupna biletu. Chyba miejsca są wykupione. Czyżby wszyscy się rzucili w pierwszy tydzień wakacji nad morze...

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Nic bardziej mylnego. Po prostą są przesiadki a takiego biletu nie kupisz online. :D

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum