Autor Wątek: podręczna torebka na jedzenie do kierownicy  (Przeczytany 4393 razy)

Offline Mężczyzna dodoelk

• Miasto: Ełk
  • Na forum od: 14.01.2015
Znalazłem coś takiego jak Apidura FOOD POUCH i takie cudo mnie interesuje. Tylko ta cena...
https://www.apidura.com/product/food-pouch-regular/
Widział ktoś może coś podobnego ? Stówę jeszcze może bym zapłacił...

Offline Mężczyzna mimi

• Miasto: HAJNÓWKA
  • Na forum od: 08.09.2013
Bikepack ma coś takiego w swojej ofercie - https://bikepack.pl/pl/torby-do-kierownicy/19-mugbag.html
Może uderz jeszcze do Rafała?

michał

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
Też myślałem nad podobnym rozwiązaniem. Ceny jednak są dość zaporowe. Dlatego albo uszyję coś samemu, albo użyję gotowego roziwązania jakim jest pokrowiec na bidon. Może być np Quechua dostepny w kilku rozmiarach. Być może troche to takie "workowe" rozwiązanie, ale dużo tańsze. Pozostaje tylko jakoś przymocować to do kierownicy.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna JUREK

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 21.11.2011

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
Super, dużo lepsze niż pokrowiec na bidon.
EDIT: ale jaka mają pojemność?
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Najlepiej żeby duża paczka czipsów się zmieściła :)

Na GMRDP miałem zajazwkę na czipsy podczas zjazdu z Zieleńca do Kudowy i ciężko było sięgać za koszulkę (miałem na klacie) trzymając rower jedną ręką :)

Offline Mężczyzna AdrianU

• Miasto: Śląsk
  • Na forum od: 12.05.2016
Ja zamówiłem coś takiego:

http://s.aliexpress.com/VbqMNzyI
(from AliExpress Android)

Pozostanie doszycie troczków na rzepy. Jakość pewnie niska ale powinno wystarczyć  zanim zaopatrze się w coś lepszego

Offline Mężczyzna JUREK

"EDIT: ale jaka mają pojemność?"
sprawdzę dzisiaj, odpiszę

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
woreczki na magnezję:
http://taternik-sklep.pl/category/woreczki-na-magnezje-magnezja-akcesoria

O tym samym pomyślałem. Generalnie worki na magnezję mogą mieć różne wielkości, z reguły chyba jednak mniej więcej taką że dłoń w środku się mieści, więc może coś większego się uda znaleźć :)
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna JUREK

Sprawdziłem, tak jak pisze olo, te najmniejsze są na dłoń.
Jest wiele pojemniejszych, 1litr do 2 litrów.
Są też większe, ale ciężko by było je zamocować na kierownicy. W tym z kwiatkami jest butelka1,5 l.
Czarno żółte po 100 zł, kolorowa i czarna z niebieskim 60zł.
Wewnątrz wykończenie z polaru.
« Ostatnia zmiana: 22 Cze 2017, 19:59 JUREK »

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
Ją mam tak zamocowany mały futeralik od małego aparatu foto. Mieści kilka batonow bez problemów.
Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Sprawdziłem, tak jak pisze olo, te najmniejsze są na dłoń.
Jest wiele pojemniejszych, 1litr do 2 litrów.
Są też większe, ale ciężko by było je zamocować na kierownicy. W tym z kwiatkami jest butelka1,5 l.
Czarno żółte po 100 zł, kolorowa i czarna z niebieskim 60zł.
Wewnątrz wykończenie z polaru.

A jak to jest mocowane? Rozumiem że podczas normalnego użytkowania przyczepia się worek gdzieś do paska. Tylko jak? są tam szlufki/paski/rzepy/...

Generalnie chciałbym taki woreczek przymocować do jednego z ramion lemondki.

Offline Mężczyzna skrzysie.k

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 29.01.2016
    • Szlaki i Drogi
A jak to jest mocowane? Rozumiem że podczas normalnego użytkowania przyczepia się worek gdzieś do paska. Tylko jak? są tam szlufki/paski/rzepy/...

Generalnie chciałbym taki woreczek przymocować do jednego z ramion lemondki.

Część woreczków ma tasiemkę z klamerkami, czy repsznur do zawiązania - który mocuje się wokół pasa wspinacza. Wnętrze worka zabezpiecza się (zamyka) za pomocą wszytego w materiał cienkiego repa - wspinacze wsypują do worka np. sproszkowaną magnezję. Standardowe woreczki moim zdaniem mogą okazać się zbyt małe. Szukałbym raczej większych, dedykowanych do boulderingu - tych nie przypina się do pasa, a zostawia pod kamieniem na którym się wspinasz. Te większe mają też na ogół lepsze zamknięcie (np. zawijane z klamerkami). Niezależnie co się wybierze, warto pamiętać, że środek wyścielony jest grubą i miękką tkaniną, dość puchatą, co z jednej strony trochę może utrudniać wyciąganie np. żeli, ale i stanowić "amortyzację" np, dla małego aparatu ;-)

Model ze zdjęcia spokojnie zamontujesz na lemondce - ja zakupiłbym czarny zacisk na repsznur, którym obie końcówki sznurka zamykałby powyżej jednej z wszytych szlufek (w ten sposób mocujesz jeden pewny pkt do jednego ramienia lemondki, przy kierownicy), a resztę sznurka zablokowałbym, w ten sam sposób, na drugim ramieniu lemondki, zaciskiem który jest w zestawie z workiem.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum