Zauroczony galerią z wyjazdu Michała
https://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=17090.msg329452#msg329452niewiele myśląc postanowiłem ją powtórzyć praktycznie bez modyfikacji (została jedynie wydłużona w końcowej części oraz ciut zmieniona pod kilka obiektów sakralnych).
Jedziemy tradycyjnie w trójkę ( Julian 15 l., Mikołaj 33 l., Mateusz 43 l.). Czas jakim będziemy dysponować to dni od 5.08. do 14(15).08. Bierzemy ze sobą namiot i kuchenkę oraz zasilanie solarne. Chcemy być jak najbardziej niezależni. Dystanse wahają się pomiędzy 50-80km. Ze względu na młodzież starałem się tak dobrać odległości aby noclegi wypadały w miejscach zorganizowanych. Do Zalewu Solińskiego generalnie nie mam z tym problemu jednak od tego miejsca do Przemyśla mam zagwozdkę. W związku z tym prosiłbym niezawodną forumową brać o pomoc.
Tak wygląda trasa :http://www.gpsies.com/map.do?fileId=ycttyqvxvavkwvtuZostała podzielona na następujące etapy:1) Tarnów - Melsztyn - Jamna Bacówka 50 km
2) Jamna - Ptaszkowa - Uście Gorlickie Oaza camping 75 km
3) Uście G. - Kwiatoń - Regietów - Smerekowiec - Uście G. - Nowica - Nieznajowa - Radocyna
baza namiotowa 60 km
4) Radocyna - Krempna - Zawadka Rymanowska - Bałucianka - Jasiel pole namiotowe 80 km
5) Jasiel - Turzańsk - Roztoki - Radziejowa - Górzanka PTSM 80 km
6) Górzanka - Solina - Łobozew - Hoszów - Krościenko - Kalwaria Pacławska (Paportno) 80
(70)km - nocleg
7) Kalwaria P. - Fredropol - Przemyśl - Bolestraszyce - (prom) - Chotyniec - Wielkie Oczy 85 km
- nocleg
Wielkie Oczy - Radruż - Horyniec Zdrój - Werchrata - Dahany - Stare Bruśno - Horyniec Zdrój
90 km
Pytania i prośba o pomoc do bywalców lub po prostu wiedzących:1. Czy nie przesadziłem z dystansami ze względu na wymogi terenowe? Generalnie mógłbym je średnio spłaszczyć skrócić średnio o 20-30 km dziennie . Wtedy wyglądało by to tak:
1) Tarnów - Melsztyn - Jamna Bacówka 50 km
2) Jamna - Ptaszkowa - Jaworze wieża widokowa namiot 45 km
3) Jaworze - Wawrzka - Uście G. - Kwiatoń - - Smerekowiec - Regietów baza namiotowa 45 km
4) Regietów - Skwirtne - Kwiatoń - Uście G. - Nowica - Magura Małastowska - Nieznajowa -
Radocyna baza namiotowa 45 km
5) Radocyna - Krempna - Zawadka Rymanowska chatka SKPB Lublin 55 km
6) Zawadka R. - Bałucianka - Jasiel - Moszczaniec - Polany Surowicze Chatka Elektryków 50 km
7) Polany S. - Turzańsk - Roztoki - Baligród - Huczwice Chatka Studencka 60 km
Huczwice - Górzanka - Solina - Teleśnica - Daszówka 45 km
9) Daszówka- Hoszowczyk - Bandrów Narodowy - Krościenko - Paportno - Kalwaria
Pacławska - Przemyśl - 80 km nocleg
10) Przemyśl - Bolestraszyce - (prom) - Chotyniec - Wielkie Oczy - Radruż - Horyniec Zdrój 90
(100) km PKP
2. O propozycję jakiś fajnych miejscówek do spania (koczowania).
3. Dorzucenie ciekawych i wartych obejrzenia miejsc, które przeoczyłem.
4. Czy pchać się tylko i wyłącznie MTB czy moja Zołza da sobie radę.
Zołza na Speed Ride Conti
Z góry wielkie dzięki dla wszystkich wspomożycieli. Jeżeli ktoś ma ochotę wziąć z nami wspólny udział w tej przygodzie lub choć jej części serdecznie zapraszam. W szczególności zaś namawiam rodziców z nastolatkami.