Autor Wątek: Statystyki miesięczne w licznikach Sigma BC xx.16  (Przeczytany 1099 razy)

Offline Mężczyzna M-kwadrat

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 31.07.2012
Czy ktoś wie może jak się tworzą statystyki miesięczne w licznikach Sigmy z serii 2016? Mam BC 14.16 i kilka dni z nim już jeżdżę a mimo to jak wejdę w menu Statystyki to mam w czerwcu sumę kilometrów, czasu, podjazdów i ilość treningów zero. Instrukcja do licznika nie omawia tego w ogóle (tylko pokazuje, jak te ekrany wyświetlić), znaleziona w sieci instrukcja po niemiecku jest sporo dokladniejsza - jest tam wzmianka, że trzeba jakieś dane zresetować aby statystyki były liczone (o ile mogę wierzyć translatorowi). Jedyne miejsce jakie kojarzę w menu gdzie coś się resetuje to Settings / Totals / All Reset - wczoraj tego użyłem ale nie zmieniło to statystyk.

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
Od 2 miesięcy mam BC 16.16. Statystyki miesięczne działają. Być może "ucząc" się obsługi przypadkowo wcisnąłem odpowiednie klawisze. Wiem, że jakiś reset przy statystyce kiedyś mi się uruchomił. Być może będąc już w odpowiednim miejscu (statystyki) trzeba dłużej przytrzymać dolny klawisz a może przytrzymać razem dolny i górny. Dopóki nic nie zliczył to nic nie zepsujesz, możesz próbować metodą prób i błędów. Chyba, że znajdzie się tu jakiś specjalista.
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 49%]

Offline Mężczyzna M-kwadrat

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 31.07.2012
Chyba udało mi się zgadnąć - zainspirowany powyższym zrobiłem kilka prób i jestem prawie pewien, ze dane do statystyk są dodawane w momencie kasowania licznika "dziennego". Żeby to potwierdzić muszę przejechać kawałek.
Swoją drogą rozumiem, że minimalizują ilość papieru w zestawie ale mogliby mieć w wersji elektronicznej to już porządnie opisane. Z funkcji licznika jest jeszcze na przykład możliwość ustawienia swojego imienia które potem jest wyświetlane w trybie uśpienia i też nie wiadomo jak miałbym to zrobić. Na szczęście to mi nie jest do niczego potrzebne.
Jeszcze mam problem z połączeniem licznika z aplikacją na telefonie - nie chce mi wyszukać urządzenia. Ale mam tylko jedną słuchawkę z NFC w domu a w opiniach w Google Play widzę, że problemy z tym połączeniem są dość częste

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum