Autor Wątek: Trasa Prudnik - Hel  (Przeczytany 1121 razy)

Offline Mężczyzna daro90

• Miasto: Prudnik
  • Na forum od: 01.07.2017
Trasa Prudnik - Hel
« 1 Lip 2017, 21:51 »
Dzień dobry wszystkim,

Planuje wyprawę z południa Polski, tj. Prudnik, woj. opolskie nad sam koniec Polski czyli Hel. Jadę od 17.07.2017 (poniedziałek). Trasa będzie miała ok. 700 km, jadę rowerem szosowym z plecakiem i z torbą podróżną na bagażniku. Po kilku dniach nad Helem pojadę już pociągiem do stolicy popstrykać parę zdjęć i potem PKP do Opola.
Mam 27 lat, na szosie jeżdżę od 1,5 roku, wcześniej górski. Najwięcej km w jeden dzień to ok. 150km ale ze śr. prędkością 27 km/h :lol:, miesięcznie robię od 300 km w kwietniu do 700 teraz w czerwcu. W ubiegłym roku zrobiłem w sumie 2500km, teraz planuję podwoić ;D

Moja trasa to: Prudnik - Opole - Kluczbork - Kalisz - Konin - Toruń - Grudziądz - Malbork - Stegna - Trójmiasto i Hel.

Bardzo was proszę o jakieś sugestie dot. tak długiej wyprawy. Planuję robić ok. 200 km dziennie, chyba że pogoda lub organizm nie wytrzyma. Pierwszy nocleg będę szukał gdzieś w Kaliszu, potem Toruń i okolice wybrzeża. Jeśli jest ktoś z was mieszka na trasie mojego przejazdu to chętnie zajadę :) Co sądzicie o takim sposobie spędzenia wakacji i urlopu od pracy? 8)

Pozdrawiam, Darek

Offline Mężczyzna Antracyt

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 13.06.2017
    • Poland on bike
Odp: Trasa Prudnik - Hel
« 4 Lip 2017, 23:03 »
Jeśli nocleg w Toruniu to polecam http://www.ssm.zsmeie.torun.pl
Tanio i przyjemnie. Po drugiej stronie ulicy masz basen więc możesz się regenerować po przyjeździe.

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
« 5 Lip 2017, 10:37 »
Zainwestuj w jakąś chociaż podstawową torbę podsiodłową (np. Author Sumo - około 100zł), bo z plecakiem to kiepsko się jeździ, choć da się. Masz jeszcze trochę czasu, to poczytaj forum - jest tu wiele cennych informacji.

Offline Mężczyzna MARECKI

• Miasto: Elbląg, Polska
  • Na forum od: 28.01.2016
    • Rowerowa strona Mareckiego
« 5 Lip 2017, 15:00 »
Na trasie z Torunia do Malborka, nie korzystaj z  DK 55 od Stolna. Droga wąska, ruchliwa i z dużym ruchem ciężarowym za dnia.

Offline Mężczyzna daro90

« 5 Lip 2017, 17:23 »
Na trasie z Torunia do Malborka, nie korzystaj z  DK 55 od Stolna. Droga wąska, ruchliwa i z dużym ruchem ciężarowym za dnia.

Dziękuje. Cenna rada

Offline Mężczyzna daro90

« 5 Lip 2017, 17:32 »
Jeśli nocleg w Toruniu to polecam http://www.ssm.zsmeie.torun.pl Tanio i przyjemnie. Po drugiej stronie ulicy masz basen więc możesz się regenerować po przyjeździe.

Dziękuję. Na pewno skorzystam :icon_biggrin:

Offline Mężczyzna D_DIESEL

• Miasto: Wrocław/Rybnik
  • Na forum od: 17.03.2013
« 10 Lip 2017, 09:41 »
Trzy tygodnie temu robiłem podobna trasę z Wrocławia na Hel. Miałem na to trzy dni jadąc rowerem MTB. Trzymałem się głównych dróg. Trasa biegła przez: Trzebnica - Krotoszyn - Jarocin - Gniezno - Bydgoszcz - Starogard - Gdańsk - Władysławowo. Dystans: 575km.
Gdybyś się zdecydował na przejazd przez Wrocław to mogę poratować noclegiem. W przypadku pytań służę pomocą :)

Offline Mężczyzna daro90

« 10 Lip 2017, 21:59 »
Trzy tygodnie temu robiłem podobna trasę z Wrocławia na Hel. Miałem na to trzy dni jadąc rowerem MTB. Trzymałem się głównych dróg. Trasa biegła przez: Trzebnica - Krotoszyn - Jarocin - Gniezno - Bydgoszcz - Starogard - Gdańsk - Władysławowo. Dystans: 575km.
Gdybyś się zdecydował na przejazd przez Wrocław to mogę poratować noclegiem. W przypadku pytań służę pomocą :)

Dziękuję ;) ale Wrocław mam nie po drodze, może kiedyś zmienię trasę;) Jakbyś był w pobliżu Gór Opawskich to też służę pomocą.

Możesz mi powiedzieć jak wygląda zmęczenie mięśni nóg, pleców w kontekście 3-4 dni > 150-200km? Ja w sumie jadę szosówką i średnia prędkość będzie niska tj. 22-25km/h ale zastanawia mnie to czy dam radę np. dzień w dzień tyle kręcić. A i powiedz proszę jak szukałeś noclegu. Ja planuje szukać gospodarstw i noclegów przy drogach, ew. hosteli, schronisk.

Pozdrawiam

Offline Mężczyzna Antracyt

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 13.06.2017
    • Poland on bike
« 3 Paź 2018, 12:09 »
Może podzielisz się swoimi odczuciami po przejechaniu trasy.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum