nie ma nic lepszego jak esencja westernu - konie, lasy, pola ("prawie" jak preria) rzeki, ognicho, biwak.
Nie ma tylko strzelanin
Ale główną klientelą ośrodków jazdy konnej stanowią młode dziewczyny z nieco lepiej usytuowanych rodzin (ta zabawa nie jest najtańsza), a to nie jest grupa, która z radością będzie się przedzierać przez ostępy, taplać w błocie i spać w namiocie.
Mapy trudne do zdobycia i nie każdy chętnie z nich korzysta. Znalazłem przebieg szlaku na Googlemaps. Przy odrobinie cierpliwości da się to chyba przerobić na plik gpx. Może ktoś się skusi na wycieczkę. Ja odkładam to na przyszły rok.
... urząd Marszałkowski w Łodzi od kilku lat wydaje bezpłatne, dwustronne mapy turystyczne województwa w skali 1:90 000...
Szlaki konne (uczęszczane) nie nadają się na rower z przyczyn technicznych - są całkowicie rozryte kopytami. Dziwi mnie brak długodystansowej turystyki konnej w Polsce, bo warunki ku temu mamy świetne...
urząd Marszałkowski w Łodzi od kilku lat wydaje bezpłatne, dwustronne mapy turystyczne województwa w skali 1:90 000. Bardzo dobra robota kartograficzna.
...Tak całkiem OT - kto wymyśla mapy o skali 1:90000? Co to ma dać w stosunku do 1:100000, poza tym że przeliczanie skali jest do dupy?...