Obawiam się że to działa w drugą stronę, bo mapa w skali 1:90 000 jest większa niż w skali 1:100 000.
Jeśli ktoś chce 18 mapek wydanych przez Dziennik Łódzki, które są takie same jak pierwsze wydanie to może je nabyć tylko osobiście w Łodzi na ulicy Skorupki 17/19 tel. 42 665 93 63 wewnętrzny 2 Każda z mapek kosztuje 2 zł ale myślę że warto
Starą serię również używałem i używam. Co do znacznej różnicy w generalizacji treści to się nie zgodzę. Chodziło mi o dwie mapki w skali 1:100 000 z dwóch ostanich linków Borafu.Cytat: Sedymen w 9 Lip 2017, 19:02Starą serię również używałem i używam. Co do znacznej różnicy w generalizacji treści to się nie zgodzę. W moim odczuciu mimo zmiany skali ilość treści pozostała bez zmian. Zaletą jest, że nowe mapy nie powstały w wyniku "zmniejszenia" starych map, ale były unacześnione. Nie widziałem tych ostatnich map i zgadzam się że są bardziej aktualne ale jeśli każdy kilometr kwadratowy stracił trochę powierzchni na mapie to chyba mapa jest trochę trudniejsza do czytania? Byłbym wdzięczny gdybyś zobaczył czy na mapę został naniesiony przebieg szlaku w pobliżu Wieruszowa i na południe od Sulejowa (na prawym brzegu Pilicy) żeby umieścić odpowiednią informacje na blogu
Starą serię również używałem i używam. Co do znacznej różnicy w generalizacji treści to się nie zgodzę. W moim odczuciu mimo zmiany skali ilość treści pozostała bez zmian. Zaletą jest, że nowe mapy nie powstały w wyniku "zmniejszenia" starych map, ale były unacześnione. Nie widziałem tych ostatnich map i zgadzam się że są bardziej aktualne ale jeśli każdy kilometr kwadratowy stracił trochę powierzchni na mapie to chyba mapa jest trochę trudniejsza do czytania? Byłbym wdzięczny gdybyś zobaczył czy na mapę został naniesiony przebieg szlaku w pobliżu Wieruszowa i na południe od Sulejowa (na prawym brzegu Pilicy) żeby umieścić odpowiednią informacje na blogu