Cześć!
Szukam kompanów lub kompanek do kilkudniowej wyprawy w terminie 22-29.07.2017r. Nie musi to być koniecznie 7 dni, a np. 4-5 (do dogadania).
Najchętniej odwiedziłbym polskie góry (byłem w poprzednich latach na podobnych wyjazdach w okolicach Szklarskiej Poręby i w Piwnicznej Zdroju), ale nie upieram się - możemy pojechać również w bardziej płaskie tereny, a równie ciekawe (wtedy można pomyśleć o jeździe z sakwami)
Mam 22 lata, jestem studentem informatyki z Gdańska. W poprzednich latach miałem więcej wolnego czasu (brak pracy w wakacje) to i udawało się jeździć na dłuższe wyprawy (Rumunia, Alpy, po Polsce) z sakwami, lecz tym razem mam tego czasu mniej, więc chciałbym go spożytkować jeżdżąc na rowerze "na lekko". To znaczy dojeżdżamy do jednego ośrodka/hotelu/schroniska i z niego codziennie robimy jednodniowe wypady. Opcja dojazdu jest do ustalenia - może być pociągiem, może być samochodem.
Moja kondycja nie jest wybitna, bo nie jeżdżę regularnie, ale pod górę z pewnością podjadę, a w płaskim terenie 100km to nie problem. W zależności od trudności, robię 40-90 km dziennie w typowych górach. Nie chodzi mi jednak o ślepe kręcenie kilometrów, tylko o aktywny wypoczynek i piękne widoki.
Polecam i pozdrawiam,
Mateusz