Autor Wątek: Planowanie trasy na tablecie Android i przerzucenie trasy do Oregon 450  (Przeczytany 574 razy)

Offline Maciej Mężyński

• Miasto: Kołobrzeg
  • Na forum od: 15.02.2011
    • http://www.rowerowewakacje.pl
Witam,
planuję trasę na 18000 km. Nie da się tego ogarnąć w domu przed wyjazdem. Nawet jak się da to ja nie mam na coś takiego chęci. Wolę sobie na tydzień przed planować. Z grubsza trasę oczywiście mam już na ścianie na ogromnej mapie w korytarzu.
Podczas wyprawy będę miał stały dostęp do Internetu w postaci tableta z androidem oraz Oregon 450. Na Oregona mogę wrzucić OSM lub nawet zakupić CityNavigator. Jednak planowanie trasy na Oregonie to nie dla mnie.
Jak można zaplanować sobie trasę z googlemap albo z innej mapy na tablecie, żeby można potem mieć tę trasę na Garmnie (po kablu będzie szło za pomocą adapterka OTG, da się tak chyba, co?)
Nie potrzebuję, żeby Garmin mi gadał gdzie mam skręcić.
Chcę tylko żby mi pokazał trasę wizualnie.
Panel pomocy z Ridewithgps napisał mi, że ich aplikacja odpada do robienie tego co opisałem powyżej.
You may be able to plan a route on ridewithgps.com using the web browser on your tablet, but you may find the experience less than ideal when compared to the performance of a laptop like a Chromebook.
Polecili coś o nazwie Gaia.
Znacie to coś?
No i jeszcze czy na OpenCycleMam jest kierowanie do adresu?
Dziękuję z góry za wsparcie.
Maciej.
« Ostatnia zmiana: 9 Lip 2017, 12:27 Maciej Mężyński »
www.rowerowewakacje.pl
Rowerowe wyprawy z małymi dziećmi, grupami młodych ludzi i w ogóle o wakacjach na rowerze.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum