Autor Wątek: Wycieczki rowerowe po Polsce 2-4 dniowe, lipiec-sierpień 2017  (Przeczytany 812 razy)

Offline Mężczyzna train

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 10.07.2017
Witam. Jestem tu nowy. Mam 34 lata. Szukam osób towarzyszących na wycieczki jak w temacie w następujące regiony:
• Kielecczyzna (3 dni)
• Zamki Dolnego Śląska (3-4 dni) - start ze Świebodzic
• Słowacja (3-5 dni) - Dolina Popradu, Stara Lubovna, Plavec, góry Czergov, Preszów (można startować bezpośrednio z granicy np. stacja PKP Łomnica Zdrój lub zacząć już w Tarnowie
• Pojezierze Lubuskie (2-3 dni)
- planowany dystans dzienny: 80-110 km do dogadania
• rodzaje noclegów: kwatery, schroniska (do 60 zł/os)

Generalnie jeśli ktoś byłby zainteresowany to przygotuję dokładny plan. Mam do dyspozycji każdy weekend lub dni robocze po 20 lipca.

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
W tym roku urlopu brak. Ale jeżeli nie zrealizujesz "zamków" w tym roku to na przyszły masz partnera. Jeżeli przejedziesz to podziel się wrażeniami lub trasą.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Kobieta rena

• Miasto: Kielce
  • Na forum od: 22.07.2017
Hej. Ja też jestem tu zupełnie nowa:) mieszkam chwilowo w Kielcach, więc jeśli byłbyś w okolicy chętnie podłączyłabym się. Ewentualnie interesowałaby mnie Słowacja.
Poza tym na początku sierpnia możliwe że pojadę z Wwy do Gdańska, jesli tylko znajdę zainteresowaną duszyczkę :)
Póki co mam dłuuuuugie wakacje więc mam czas :)
Pzdr

Offline Mężczyzna train

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 10.07.2017
Hej.
Dam znać, jak będę miał trochę czasu na wycieczkę po Województwie Świętokrzyskim. Co do Słowacji to jadę 3.08 z jedną osobą z tego forum. Możesz się przyłączyć.

Pozdrawiam, Train

Offline Mężczyzna PauseBreak

• Miasto: Katowice / Bielsko-Biała
  • Na forum od: 29.04.2017
Cześć Train,

Ja właśnie dziś wróciłem z dłuższej wyprawy rowerowej i wypadało by, żebym się teraz zabrał do pracy, ale takie krótkie 3-4 dniowe wyprawy to mogą być. Ponadto na 3-4 dni dobór partnera nie jest taki istotny, bo to tylko 3-4 dni.

Dobrze, że wyjazd bez namiotów, bo to wygodniej, a 60 zł na osobę nie jest przecież istotnym kosztem, zwłaszcza tylko przy kilku nocach.

Zamkami zainteresowałem się 2 lata temu i mam dwie mapy: zamki Polski i zamki Czech i systematycznie je zwiedzam. Ale Słowacja to też ciekawy kierunek, a w rejonie Dolina Popradu -> Preszów jeszcze nie byłem. Więc jak możesz, to wyślij mi wiadomość z większą ilością szczegółów o tym wyjeździe.

Ja zawsze termin wyjazdu dobieram do prognozy pogody - jak jest korzystna to wyjeżdżamy (czasem razem z żoną i dziećmi, czasem sam). Nie wiem, czy i  tym razem planujesz tak zrobić, czy to już sztywny termin niezależny od pogody?

pozdrawiam
PauseBreak

Offline Mężczyzna zero

• Osiołek i jego leń.
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 30.08.2015
Przyłączyć się nie przyłączę, ale że się wybieram, to
1. polecam czeskie mapy Mapy.cz -chyba najlepsza mapa na androida z jaką miałem do czynienia, także offline(!). Pobrać program, pobrać interesujące nas państwa = radość.
2. Nie wiem jak z przestrzeganiem przepisów, ale poza terenem zabudowanym obowiązuje kask, a przy prowadzeniu roweru /o co w górach z sakwami nie trudno/ kamizelka odblaskowa.
Z ciekawszych; przyczepka ma mieć białe odblaski na oponach.
3. Może się komuś przyda:

Rower może być składakiem, ale musi się składać ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum