Witajcie...... zdecydowanie z przewagą dróg utwardzonych no i poza tym, a właściwie przede wszystkim po mieście ...... Unibike Voyager GTS lub Unibike Crossfire GTS... ... nie wiem czy dokładanie osprzętu na wyprawę (bagażnik, błotniki, osłony itp.) nie będzie większym kłopotem niż kupno od razu...
Bardzo chciałbym zacząć swoją przygodę z rowerem, ale jeszcze go nie posiadam.
Ze względów zdrowotnych (bolące lewe kolano i łokieć - lewy zastanawiam się, który rower będzie dla mnie lepszy - cross czy typowy trekking
A to jest właśnie to pytanie na które nie dostaniesz odpowiedzi na tym forum, bo jedyną osobą, która będzie w stanie to określić jesteś Ty sam.
... Najwięcej wątpliwości mam co do kształtu kierownicy - jaka będzie najlepsza do mojego stylu jazdy...
Nikt nie zmusiłby mnie do kupna tych rowerów za takie pieniądze. Za darmo też bym ich chyba nie chciał. Ten Voyager wygląda jak kpina z klienta albo próba sprawdzenia jak daleko można się posunąć w sprzedawaniu badziewia.
... co konkretnie miałeś na myśli pisząc "badziewie"? Konkretne komponenty? Np. mechanizm korbowy to badziewie bo...
Nie musisz sam składać roweru. Kupujesz coś co jest podstawą i w miarę jak się części zużywają, albo dochodzisz do wniosku że chcesz je wymienić, wymienisz odpowiedni kawałek sam lub zlecając to serwisowi.