... dla odpowiedniej konfiguracji styków d+ d- Samsung S7 pobiera 2A przy 5V ...
Ok. Zatem to nie jest urządzenie dla turysty, który chce podłączyć coś do kabla i mieć efekt końcowy. Sorki, dla mnie wszystko co nie działa "plug and play" jest niewiele warte. Taką mam lampkę AXE. Prostą, firmową. Działa trochę lepiej, trochę gorzej.
Hmm QC dla Samsung to 9V i 1.67A moc 15W. Więc nie ma co mówić o QC dla tej marki bo mocy i tak mamy zbyt mało
Ładowarki które dają ponad 6W przy 20 km/h dla koła 28" są wspomagane wbudowanymi akumulatorami. W internecie można znaleźć zdjęcia, które pokazują wnętrze - widać tam akumulatory. Nie wiem przez jaki czas ten booster działa i co potem - muszę to dokładnie przeanalizować. Pozostałe ładowarki korzystają z mocy wyłącznie dynama. Żeby to rozważać zasadne jest wyjść od dostępnej mocy - czyli mocy dynama - poniżej wyniki pomiarów które znalazłem w sieci - są bardzo realne. Widać tam jaką mocą dysponuje źródło i tylko ją póki co potrafię przetwarzać i dostarczać tę moc do odbiornika.