Czy ktoś używający wahoo może potwierdzić czy aplikacja nie ma jakiejś granicznej liczby punktów trasy po przekroczeniu której nie pokaże jej w całości? Dla Garmina istnieje ograniczenie 10000 punktów i nie wyświetli on całej trasy. Czy trasa długości 5-6 tyś. km utworzona w ridewithgps (zawiera na 100% powyżej 10 000 pkt) będzie cała poprawnie widoczna w wahoo po synchronizacji?
To ograniczenie dotyczy turystycznych Garminów, rowerowe Edge pokazują trasy powyżej 10 000 punktów. Prawdopodobnie ograniczenie dotyczy plików GPX, a te urządzenia które ślad w formacie GPX przerabiają na FIT nie mają tego limitu. Więc w przypadku Wahoo też może to zależeć od formatu plików.
W zasadzie to nawet nie wiem jakimi formatami plików operuje domyślnie Wahoo przy wgrywaniu tras, bo nigdy nie próbowałem nic wrzucać "po kablu". Trasy z rwgps czy Stravy (choć nie używam jej do tego celu) synchronizują się po wifi i po prostu są na urządzeniu. Natomiast na pewno pliki wyjściowe aktywności są w .fit (takie lądują w ramach automatycznego backupu na dropboksie).
Używam Bolta kilka miesięcy (...)
Jesteś zadowolony? Jakieś nieprzyjemne zaskoczenia? Można prosić o kilka krótkich zdań recenzji?
W wątku o Karoo jest sporo opinii o Wahoo.
Cytat: Wilk w 9 Mar 2018, 13:58W wątku o Karoo jest sporo opinii o Wahoo.Dzięki. Jakoś mi to umknęło. Główkuję nad czymś dokładniejszym jeżeli chodzi o pomiar prędkości/dystansu, bo teraz jeżdżę tylko z etrexem, a z jego pomiarami to wiesz jak bywa.
Dzięki. Jakoś mi to umknęło. Główkuję nad czymś dokładniejszym jeżeli chodzi o pomiar prędkości/dystansu, bo teraz jeżdżę tylko z etrexem, a z jego pomiarami to wiesz jak bywa.
Zanim kupiłem Edge 820 rozważałem Wahoo Element i coś od Lezyne. W sumie stanęło na Garminie bo zależało mi na czymś co będzie miało i nawigację, i możliwość tworzenia/wgrywania treningów.
Jak tylko do tego to możesz używać zwykły licznik. A jak chcesz mieć i mapę i licznik to seria Edge czy Wahoo.
Cytat: 4gotten w 9 Mar 2018, 18:35Zanim kupiłem Edge 820 rozważałem Wahoo Element i coś od Lezyne. W sumie stanęło na Garminie bo zależało mi na czymś co będzie miało i nawigację, i możliwość tworzenia/wgrywania treningów.Ale to nie wyklucza wahoo, bo on też ma możliwość wgrywania treningów i to przez wifi, a nie jak w etrexie po kablu. I nawigować też przecież potrafi, ale to pod warunkiem, że wcześniej stworzysz sobie ślad w rwgps czy stravie - osobiście i tak zawsze tak robię...
Ale to nie wyklucza wahoo, bo on też ma możliwość wgrywania treningów i to przez wifi, a nie jak w etrexie po kablu. I nawigować też przecież potrafi, ale to pod warunkiem, że wcześniej stworzysz sobie ślad w rwgps czy stravie - osobiście i tak zawsze tak robię...
Bierz Wahoo, Allegaert z takim jeździ. Dla mnie nie ma lepszej rekomendacji
Różne są opcje, np. wraz z wejściem najnowszego modelu tanieje poprzedni flagowy Edge 1000, który możliwości ma większe od Wahoo, a stopień niezawodności dużo wyższy niż np. słynny z bugów 810, czy 820 ze słabym ekranikiem.
...czy 820 ze słabym ekranikiem...
Tak, ale 1000 wciąż jest jednak sporo droższy od wahoo, poza tym ma chyba ekran dotykowy z tego co kojarzę? Nie wiem ile w tym prawdy, ale czytałem w opiniach na ten temat, że to jest dość upierdliwe, gdy jedzie się w rękawiczkach lub pada deszcz. Pomijam fakt, że rozmiarowo to już jest chyba duży smartfon, taka kolobryna?
Żeś się uczepił tego ekranu w Edge 820. Działa naprawdę dobrze tylko, że za mały jest. Ostatnio jednak Garmin coś popsuł jedną z ostatnich aktualizacji. Od niedawna drenuje mi baterię trzy razy szybciej. Z 7%/h zrobiło się ponad 22%. Pisałem do wsparcia w tej sprawie. Zobaczymy co wymyślą.
Ale nie możesz zgrać trasy do sieci za pomocą komórki korzystając z jej połączenia z siecią