Autor Wątek: Wahoo Fitness Element Bolt GPS  (Przeczytany 55210 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: Wahoo Fitness Element Bolt GPS
« 20 Sty 2019, 11:43 »
Zastanawiam się czy to jakaś stara informacją z początków sprzedaży Wahoo Bolt czy jednak jest jakiś problem. Dlatego szukam kogoś, kto ma taki duet tj. Wahoo Bolt i telefon Huawei.

Sama taka informacja Ci pewnie niewiele da, bo to pewnie zależy od konkretnego modelu Huawei, przypuszczam że niektóre z tym działają, inne nie. Ale to nie jest wielki problem, wystarczy kupić przez internet, jak nie będzie kompatybilne, to zwrócisz bez problemu.

Offline Mężczyzna tomcz20

• PRZYSZŁOŚĆ NALEŻY DO NAS
  • Miasto: Tychy, Śląskie
  • Na forum od: 12.03.2016
« 20 Sty 2019, 12:22 »
Nie lubie kupować i póżniej zwracać. To takie niepotrzebne zamieszanie. Podejrzewam, że nawet sprzedawca nie będzie pewny do końca czy telefon zagada z licznikiem. Z drugiej strony po to jest możliwość zwrotu przy zakupie przez internet.
Miałem taki problem kiedy zakupiłem licznik Sigma Roxy - oddałem bo aplikacja nie komunikowała się z telefonem Huawei. Może te teloefony mają tak przez to szpiegowanie? To taka moja teoria spisku ::)
Reasumując to najprościej wymienic telefon na taki bez funkcji szpiegowskich :D

« 26 Mar 2019, 19:25 »
Wahoo kupione i....
Jest super. Szybka konfiguracja. Bezprobemowe parowanie z czujnikami: tętna z Decathlonu, i kadencji i prędkości z Aliexpres. Szybkie przesyłanie tras z telefonu - ślad na WIsła 1200 przesyłałem jakieś 25 sek. Nawigacja w systemie turn by turn działa ale trzeba przygotowac trasę najlepiej w RideWithGps.
Bardzo łatwa obsługa aplikacji do sterowania Boltem z poziomu telefonu.
Ekran bardzo czytelny ale jeżeli ktos ma słaby wzrok lepiej wybrać większego brata Wahoo Elmenta.
Bardzo wygodna obsługa za pomocą trzech przycisków z przodu - nawet w rękawiczkach.
Zgrywanie tras odbywa się zaraz po zakończeniu jazdy - jeżeli mamy połączony z telefone. NA Stravę jazda wysyłana jest przez wifi lub przez telefon poprzez transfer GSM.
Bardzo fajnie działają powiadomienia o sms-ach i osobach dzwoniących do nas podczas jazdy.
Mój Wahoo działa doskonale s telefonem Xiaomi Redmin 4 x ale podejrzewam, ze marka nie będzie miała znaczenia.
Wahoo obsługuje także system ANT+
Generalnie dla mnie świetny licznik, który wykorzystam na ultramaratonach a na codzień do jazdy sportowej. Za 1 tys złotych mamy naprawdę wygodne i niezawodne urządzenie.

Offline Mężczyzna Diver

• Miasto:
  • Na forum od: 26.06.2013
« 27 Mar 2019, 01:07 »
A do ilu punktów śladu gpx Wahoo obsługuje ?

Offline Mężczyzna Mijah

• Na forum od: 01.02.2017
« 27 Mar 2019, 14:36 »
W większego ELEMNTa (ponoć technicznie to samo co Bolt) wgrałem i nawigowałem po trasie mającej 97.370 punktów. Podejrzewam, że spokojnie da się więcej, kwestia ile to to ma ramu. I czy naprawdę potrzeba więcej ;)

« 27 Mar 2019, 22:28 »
Dla mnie także fajnym udogodnieniem jest podświetlenie ekranu, które uruchamia się w momencie wyświetleni komunikatu o jakimś manewrze. Po wykonaniu manewru podświetlenie gaśnie. Taki wariant oszczędnościowy na dlugie trasy.

Offline Mężczyzna Diver

• Miasto:
« 29 Mar 2019, 07:05 »
W większego ELEMNTa (ponoć technicznie to samo co Bolt) wgrałem i nawigowałem po trasie mającej 97.370 punktów. Podejrzewam, że spokojnie da się więcej, kwestia ile to to ma ramu. I czy naprawdę potrzeba więcej ;)

100000 to naprawdę zacnie i więcej nie potrzeba. Przy planowaniu wielodniowych wyjazdów trochę ogranicza mnie limit 1000 w moim Garminie Oregon 400, którego mam już circa 10lat.

Offline Mężczyzna Diver

• Miasto:
« 9 Kwi 2019, 17:19 »
Podobno ma jakiś nowy Wahoo się pojawić 11 kwietnia 2019.

Offline Mężczyzna remik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.01.2017
    • Rowerowe Pobiedziska
« 9 Kwi 2019, 22:56 »
Cytat: tomcz20
Wahoo obsługuje także system ANT+
Generalnie dla mnie świetny licznik, który wykorzystam na ultramaratonach a na codzień do jazdy sportowej. Za 1 tys złotych mamy naprawdę wygodne i niezawodne urządzenie.

użytkuje od kilku miesięcy - absolutnie uwielbiam ten sprzęt , i oprócz firmy Ergonbike to właśnie
Wahoo jest moim numer1 jeśli chodzi o trafione inwestycje ..

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 10 Kwi 2019, 12:22 »
Jakich czujników prędkości używacie? Jako że to funkcjonalność o niskim priorytecie, bo dubluje licznik, zastanawiam się czy w ogóle warto. A jeśli warto, to czy jakieś Magene za 48zł z Aliexpress spełni swą rolę, czy tylko dołoży niedokładności do pomiaru?

Offline Mężczyzna Diver

• Miasto:
« 11 Kwi 2019, 15:07 »
Moją intencją nie jest spam tylko pokazanie nowości Wahoo

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
« 11 Kwi 2019, 15:24 »
Mam nadzieję, że w związku z wejściem różowych na rynek, czarne potanieją.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 11 Kwi 2019, 20:20 »
To to jest ta nowość co miała wejść?  ;)
A reklamowanie komputerka jako najbardziej aerodynamicznego - to już czysta komedia, aerodynamika takiego gówienka to sporo więcej zależy od kąta mocowania do roweru niż od samego komputerka, a i tak są to wartości symboliczne.

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
« 11 Kwi 2019, 20:25 »
Oni go od początku reklamują jako aero, tak jakby to była jego najważniejsza cecha.

Offline Mężczyzna marcin_g

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 04.06.2018
« 17 Kwi 2019, 00:40 »
A jeśli warto, to czy jakieś Magene za 48zł z Aliexpress spełni swą rolę, czy tylko dołoży niedokładności do pomiaru?

Czy potrzebujesz czujnika to sam sobie musisz odpowiedzieć - tak z praktyki to mocno mi brakowało czujnika prędkości (bo prędkość z gpsa potrafi mieć chwilowe wahnięcia np. jak wjedziesz w las - rzucasz okiem na licznik a tam 15km/h chociaż wiesz, że jedziesz co najmniej 2x tyle). 

Natomiast co do Magene to mam 3 sztuki (prędkość, kadencja i HR) i zasadniczo działają:
https://www.strava.com/activities/2292344578/analysis
natomiast czy są dokładne to nie wiem - nie mam porównania - kadencja wygląda zupełnie ok, natomiast HR nie wiem - nigdy wcześniej nie mierzyłem w trakcie wysiłku.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum