Autor Wątek: Kieszenie MB - 10 (system molly) zastosowane do UL  (Przeczytany 1943 razy)

Offline Mężczyzna Alek

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 28.02.2013
    • aleknowak.net
System dwie sakwy z przodu + podsiodlowka + torba na kierownicy to najlepiej prowadzący się zestaw na rowerze z barankiem wg. mnie. Sakw i w ogóle ogole większych ciężarów z tyłu staram sie unikać właśnie przez złe prowadzenie sie Croix de Fera w takim zestawie. Ale nie mam zbyt dużego doświadczenia z innymi rowerami, wiec moze to taka specyfika tej ramy...

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Ale nie mam zbyt dużego doświadczenia z innymi rowerami, wiec moze to taka specyfika tej ramy...
To bym obstawiał. Taka moda w stalówkach, żeby robić wiotki tył i masywne widełki z przodu. (np Awol). O sens nie pytam.

A można by po prostu wrzucić sztywną oś na tył :P

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna Alek

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 28.02.2013
    • aleknowak.net
Ale wideł w CdF jest właśnie całkiem wiotki, pracuje widocznie przy hamowaniu nawet bez obciążenia... Stawiałbym po badaniu organoleptycznym na wiotkosc głównego trójkąta,  nie tyłu.  Genesis podawał nawet że w modelu Tour de Fer wzmocnili rurę podsiodłową pod lepsze działanie z sakwami.

Offline Mężczyzna Adrian S.

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 15.03.2016

W temacie torebek w systemie Molle - można dostać torebkę na butelkę z napojem, do której to torebki idealnie wchodzi butelka 1,5-litrowa albo litrowy termos. Sprytna osoba dysponująca opaskami ślimakowymi może coś takiego zamocować pod dolną rurą ramy (j.w.). Na innej wycieczce drugą taką miałem zamocowaną z tyłu sztycy podsiodłowej.
Adrian Socho.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum