Autor Wątek: Centrum Rowerowe - problemy  (Przeczytany 10137 razy)

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
Odp: Centrum Rowerowe - problemy
« 18 Paź 2017, 15:32 »
To odświeżę.
Dokonałem dwóch zakupów w CR
W pierwszym jeden z przedmiotów był dostępny "do 5 dni" dwa inne "in stock". Po złożeniu zamówienia skontaktowano się ze mną następnego dnia i upewniono, że wiem, ze jeden z produktów trzeba czekać "do piątku". Powiedziałem, że wiem i że poczekam. Dostałem następnego dnia maila z notatką służbową pracownika CR, potwierdzająca kontakt ze mną, informacje o konieczności czekania oraz moją akceptacje faktu. Towar został wysłany w czwartek (o dzień wcześniej niż w rozmowie telefonicznej). O "etapach" realizacji zamówienia byłem informowany sukcesywnie. Inna sprawa, że InPost się nie popisał i do paczkomatu dotarł dopiero we wtorek po południu.
Drugi zakup, dostępny od ręki, zakupiony w poniedziałek rano dotarł kurierem DPD w środę w południe.
Do towaru i faktur nie mam zastrzeżeń.

W moich zatem przypadkach mogę stwierdzić, że sklep działał wręcz wzorowo.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
« 18 Paź 2017, 15:55 »
Ostatnio kupowałem sakwę rowerową. Centrum rowerowe -  niby "najniższa cena" w necie. Po wejściu na stronę okazało się, że owszem taka cena to z kuponami rabatowymi.  W gumy lecą kupiłem taniej gdzie indziej i raczej do nich nie wrócę.
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 49%]

Offline Mężczyzna JUREK

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 21.11.2011
« 31 Sty 2018, 16:33 »
Dzisiaj o 12.00 zrobiłem kolejny zakup w CR, o godz 15.25 dostałem wiadomość z inpostu że kurier odebrał przesyłkę. ;D
Tak szybko jest za każdym razem.
(nie jestem , ani nikt z rodziny nie jest udziałowcem CR.)

PS
InPost też się postarał paczka w domu o 10.30.
Calkowity czas realizacji zamówienia 22 godz :)
« Ostatnia zmiana: 1 Lut 2018, 11:10 JUREK »

« 12 Mar 2018, 11:40 »
W piątek złożyłem zamówienie. W niedziele napisałem, że chce je zmodyfikować i zrezygnować z jednego elementu. Dzisiaj Pani z CR zadzwoniła i po rozmowie telefonicznej przysłała e-mail, ze zmodyfikowanym zamówieniem i prośbą o potwierdzenie, że jest tak jak chciałem. Odpowiedziałem, że jest ok i dostałem zaraz odpowiedź, że przygotowują wysyłkę a środki (za ten zrezygnowany towar) zlecili przelać na konto.
Jak środki wrócą a packa dojdzie to będzie bardzo ok.

Offline Mężczyzna maper

• Miasto: Straszyn
  • Na forum od: 15.02.2016
« 12 Mar 2018, 15:40 »
Z zakupami w Centrum Rowerowym nigdy nie miałem problemu. Zamówione rzeczy docierały do mnie zawsze dość szybko.

W ostatni weekend chciałem zrobić kolejne zakupy i okazało się, że nie mogę się zalogować na swoje konto w sklepie. System nie rozpoznawał adresu e-mail i hasła, chociaż byłem pewien, że wpisuję je poprawnie. Napisałem wiadomość z zapytaniem do sklepu i pani z obsługi klienta odpisała mi dzisiaj, że z początkiem roku wprowadzili nowy system informatyczny, a moje konto nie zostało do niego przeniesione, gdyż nie było w nim wszystkich danych adresowych.

Hmm, możliwe, że nie podawałem adresu, bo wszystkie zamówienia zamawiałem do tej pory do paczkomatu, a nie na adres domowy. Ale skoro nie były one potrzebne wcześniej, to dziwi mnie, że wolą wyciąć konto klienta, niż np. poprosić o uzupełnienie danych przy okazji kolejnego logowania do sklepu.

Dane adresowe uzupełniłem i otrzymałem informację, że moje konto ma być ponownie aktywne. "W najbliższych dniach". ::) Pewnie swoje zakupy zrobię wcześniej w innym sklepie.

Offline Mężczyzna JUREK

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 21.11.2011
« 12 Mar 2018, 16:21 »
Wydaje mi się że zmienił się właściciel CR, zobacz regulamin sklepu. Inne też jest konto bankowe.

Offline Kobieta Kot

• Miasto: Blisko Poznania
  • Na forum od: 29.08.2013
« 12 Mar 2018, 16:28 »
Konsekwentnie, od czasu dużych problemów ze zwrotem pieniędzy za odesłany im, w ramach odstąpienia od umowy, towar - nie robię zakupów w CR. Jedno takie złe doświadczenie mi w zupełności wystarczy - nie potrzebuję więcej.
Na szczęście jest wiele innych sklepów.
Ég hjóla oftast nær í vinnua.
www.kot.bikestats.pl

Offline Mężczyzna maper

« 12 Mar 2018, 16:35 »
Wydaje mi się że zmienił się właściciel CR, zobacz regulamin sklepu. Inne też jest konto bankowe.

Z tego co wiem, to właścicielem jest firma Dadelo. I to chyba już od jakiegoś czasu.

Z regulaminu sklepu:
ZASADY REJESTRACJI W SKLEPIE
   Kupujący w celu rejestracji, powinien wypełnić formularz rejestracyjny. Do rejestracji niezbędne jest podanie aktywnego adresu e-mail, loginu oraz ustawienie hasła.

Jak więc widać, podanie pełnego adresu nie jest warunkiem rejestracji w sklepie.
Ale mniejsza z tym, chcą mieć mój adres, to mogę im go podać. Pytanie tylko, dlaczego zamiast dopytać o ten adres, wywalają z systemu konto klienta.

Offline Mężczyzna maper

« 12 Mar 2018, 16:39 »
Konsekwentnie, od czasu dużych problemów ze zwrotem pieniędzy za odesłany im, w ramach odstąpienia od umowy, towar - nie robię zakupów w CR. Jedno takie złe doświadczenie mi w zupełności wystarczy - nie potrzebuję więcej.
Na szczęście jest wiele innych sklepów.

Tak, pamiętam Twój przypadek. Tylko że sam do tej pory miałem z tym sklepem same pozytywne doświadczenia. I chyba nie tylko ja, bo w tym wątku jest więcej takich głosów. Niestety, są też takie jak Twój, a teraz mój. I jest ich stosunkowo dużo, a to może świadczyć o bałaganie w tej firmie i ryzyku robienia u nich zakupów. Bo jest szansa, że wszystko będzie w porządku, ale jak się ma pecha, to mogą być problemy.

« 12 Mar 2018, 20:31 »
Konsekwentnie, od czasu dużych problemów ze zwrotem pieniędzy za odesłany im, w ramach odstąpienia od umowy, towar - nie robię zakupów w CR.
Nie jestem adwokatem CR. Ale ja mam już środki na koncie.

Offline Mężczyzna m.arek

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.03.2014
« 12 Mar 2018, 21:29 »
Jakiś czas temu chciałem kupić parę droższych fantów w CR. Poprosiłem o rozbicie tego na trzy paragony, ewentualnie faktury. Okazało się, że się nie da, ewentualnie w drodze wyjątku jak dopłacę za dwie koleje przesyłki. Przynajmniej zwrotny przelew szedł raczej szybko.

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 13 Mar 2018, 07:57 »
Wydaje mi się że zmienił się właściciel CR, zobacz regulamin sklepu.
Właścicielem CR została spółka Dadelo, a właściciel - z tego, co czytałem - posiada również Oponeo.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna xsadusx

• Miasto: Czaple
  • Na forum od: 23.12.2016
« 6 Kwi 2018, 13:45 »
A ja właśnie oczekuję na części zamówione 03/18 (Bikestacja.pl), a wszystkie widniały jako na stanie :). Później jednak okazało się, że nie ma jednej. A dziś mi się przypomniało, że jeszcze nic do mnie nie przyjechało. Po szybkim telefonie okazuje się, że jeszcze na coś czekają. Nie ma reguły, dotychczas  nie było problemów. Ale co ja się będę przejmował, niech się oni przejmują.

Offline Mężczyzna marszy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 23.07.2013
« 14 Maj 2018, 20:03 »
90% sklepów z okolic Jeleniej Góry ciągnie sprzęt z Niemiec i Czech, omijając krajową dystrybucję. I potem są takie kwiatki, że wszystko jest, ale jak człowiek z zaskoczenie sam pojedzie po tygodniu do nich, to nie ma nic.

« 14 Maj 2018, 22:41 »
Dokładnie tak jest. W CR czekałem na ostatnią z zamówionych części, żeby wysłali paczkę. Ostatnio przycwaniaczyłem i zrobiłem dwa zamówienia. W jedno wrzuciłem wszystko co było na stanie a w drugą do czekania. Zadziałało. Pierwsza przyszła natychmiast (oba zamówienia powyżej 200 zł więc mogłem sobie pozwolić na zabawę).
Bikestacja.pl mi podpadła. Mieli przysłać dwie obręcze przysłali jedną. Powiedzieli, ze pomyłka przy pakowaniu. Drugą dosłali po ponad tygodniu czekania. Moim zdaniem sprzedali towar, którego nie mieli i dopiero ściągali.
Tak to już jest w sklepach internetowych. Handlują tym co widzą na stanach u hurtowników a nie u siebie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum