http://www.bicyclerollingresistance.com/tour-reviewsZwróćcie uwagę jak nisko plasuje się zwijany Mondial w rankingu.
Cel - typowy wyjazd...
Ile cali do Ronina wchodzi?
Cel - typowy wyjazd,...PABLO
CytujIle cali do Ronina wchodzi?1.6 na zapałkę.
Rzuciłem okiem na Marathon - Mondial wydaje się podobny, a lżejszy.
Też tak kopałem za oponami dzielnie dzieląc włos na czworo. I życie zdecydowało za mnie bo przed wyjazdem zdążyłem tylko iść do sklepu w sąsiedztwie i kupić "co mają". To "co mają" okazało się być oponami KENDA KHAN K-935 700 x 45C 28 x 1 5/8 1 3/4 Wiele się po nich nie spodziewam ale: 1) szutry i kamole Beskidu Niskiego jechałem bardzo komfortowo, gruntówki i piachy także2) na asfalcie jest b. cicha3) na mokrym asfalcie nie zauważyłem nic niepokojącego4) nie złapałem jeszcze kapcia5) sprzedali mi komplet za 60 zł 6) po 500 km wyglądają jak zdjęte z wieszaka w sklepie Wzór bieżnika nie jest taki "designerski" jak w Schwalbe, czyli miss piękności ta opona nie będzie. Pomijając jednak kwestie estetyki jestem raczej zadowolony.
Ostatnio kupiłem sobie Schwalbe Supreme z myślą o dłuższych wycieczkach, ale opony okazały się bardzo mało uniwesalne, choć swego czasu tak były promowane. Krótkie odcinki przejechane po piasku i tłuczniu przekonały mnie że w nawet lekki teren się nie nadają. Niestety na asfalcie też zaliczyłem poślizg przy mocnym pochyleniu w zakręcie.
Cytat: qbab w 3 Sie 2017, 19:24Ostatnio kupiłem sobie Schwalbe Supreme z myślą o dłuższych wycieczkach, ale opony okazały się bardzo mało uniwesalne, choć swego czasu tak były promowane. Krótkie odcinki przejechane po piasku i tłuczniu przekonały mnie że w nawet lekki teren się nie nadają. Niestety na asfalcie też zaliczyłem poślizg przy mocnym pochyleniu w zakręcie.To ciekawe, bo ja na nich (700x32) jeżdżę po szutrach i jestem zadowolony. Supreme nigdy przenigdy nie poślizgnęła mi się ani na asfalcie ani na bruku ani na mokrym i sprawdza się tam, gdzie nawet opony z bieżnikiem (jak np. wspomniany Mondial) nie pozwalają na większe zaufanie. Oczywiście ciągle mowa o nawierzchniach utwardzonych.Przerabiałem też 26x2" w wariancie sakwowym wagi ciężkiej i tam już wymiękają. Tył rozlazł się po jakichś 6kkm.
wracam do Land Cruiserów. Bardzo uniwersalne i tanie, za to dość szybko się zużywają, ale to zależy kto ile jeździ.
The drum is covered with diamond plate to simulate an average road surface.