Autor Wątek: Zamarzający bębenek wolnobiegu  (Przeczytany 7335 razy)

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
Zamarzający bębenek wolnobiegu
« 26 Lut 2011, 18:00 »
Dzięki za porady. Imbus 10mm pasował idealnie. Bębenek wypłukałem w benzynie ekstrakcyjnej i wypłukałem wszystko, potem wlałem trochę WD 40 i chodzi gładko. Głośno terkocze, więc pewnie nie będzie się zacinał.

Trochę mnie martwi brak przesmarowania kulek, pocieszam się, że pracuję one tylko wtedy gdy nie pedałuję, ale w najbliższym czasie mam zamiar zakupić klucz, którym będę mógł odkręcić bębenek, i posmarować go fachowo. Gdzie kupić taki klucz?

Michał Wolff, jakiego smaru użyłeś?
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna tranquilo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 21.01.2011
    • Na rowerowej ścieżce
« 27 Lut 2011, 09:59 »
Ja ostatnio też ciepię na brak klucza. Rozkręciłem całe ustrojstwo i utknąłem na bieżni. Próbowałem ją wykręcić na młotek ale ile bym nie stykał, nic nie chciało ruszyć. Cyba ulegnę i kupię nowy bębenek.

Michał Wolff jesteś z Warszawy. Orientujesz się gdzie od ręki można dostać bębenek?

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
« 27 Lut 2011, 16:33 »
Widać wyraźnie, że zależy im, aby kupowano nowe piasty, klucz można w miarę tanio wykonać z kawałka stalowego płaskownika i tak chyba zrobię.
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline skolioza

• Miasto: kraków
  • Na forum od: 01.04.2009
    • http://www.RetroMTB.pl
« 27 Lut 2011, 21:53 »
w kwestii klucza - ja użyłem odpowiednio grubej blachy, którą wkładam do imadła i kręcę bębnem Klucza nie kupowałem
Jak rozebrać bęben zobrazował nasz forumowy kolega na filmiku - zapraszam:
&feature=player_embedded

Michał, w XTR po serii M950 jest zapewne 14-tka (M900 i na 99% M950 takze ma jeszcze 10tkę), ale Pustelnik zaznaczył że o Alivio chodzi ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum