Autor Wątek: Pierwsza podróż. Prośba o kilkaset porad  (Przeczytany 7145 razy)

Offline Mężczyzna HornyHorse

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 21.08.2017
Oczywiście, że lutować nie zamierzam, bo żaden ze mnie inżynier :)

A co do wątpliwości czy damy radę - najważniejsze jest to,że my takowych nie mamy :) Zobaczycie, że jeszcze napiszę na forum piękne streszczenie podróży!

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Ależ nikt (? mam nadzieję) nie wątpi.
My tu tylko o tym jak Wam to ułatwić.

Ależ nikt (? mam nadzieję) nie wątpi.
My tu tylko o tym jak Wam to ułatwić.

Również mam taką nadzieję :)

I już sporo mi pomogliście! Zrobiło się z tego wątku małe kompedium wiedzy dla początkujących. Mam nadzieję, że przyda się to również innym początkującym, rowerowym zapaleńcom.

blondas

• Gość
Popatrz tez na przełożenia w rowerze dziewczyny, bo pod połączenie sakw i gór może być twardo.

Offline Mężczyzna Medawc

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 02.12.2010
Apropos niefortunnej Hiszpanii, za którą teraz pluję sobie w brodę, to był taki strzał w powietrze.
To ja mam inną propozycję. Litwa i Łotwa. Wystartować z Augustowa do Wilna, potem do Rygi, wracać wybrzeżem i przez okręg Kaliningradzki, alternatywnie przez Kowno. Płasko. Tanio. Blisko. W razie kryzysu łatwo skracać trasę pociągami.

Offline Mężczyzna Psotnik

• Miasto: Niestety W-wa
  • Na forum od: 10.07.2012
Apropos niefortunnej Hiszpanii, za którą teraz pluję sobie w brodę, to był taki strzał w powietrze.
To ja mam inną propozycję. Litwa i Łotwa. Wystartować z Augustowa do Wilna, potem do Rygi, wracać wybrzeżem i przez okręg Kaliningradzki, alternatywnie przez Kowno. Płasko. Tanio. Blisko. W razie kryzysu łatwo skracać trasę pociągami.

Że, też nikt wcześniej tego nie wyartykułował.

Porada 10 w 10.
Odpłynąłem stąd bez żalu od tego wersalu bo czuję ten luz.

Świetny pomysł! Do tej pory poważnie zastanawiałem się nad Gruzją, ale tam płasko nie jest. Szczerze mówiąc Twoja idea leży mi podwójnie, bo nigdy w tych krajach nie byłem. :)

Zaczynam już powoli kompletować sprzęt. Czy może któryś z forumowiczów nie sprzedaje jakichś używanych sakw/bagażników/namiotów itp. itd. ? Nie znacie jakichś tajnych źródeł niedrogich rzeczy poza OLXem i Alledrogo?

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
Jeśli ma być płasko, niedrogo i ciekawie, to polecam Polskę :)

Hiszpania płaska nie będzie. Jeśli uznacie, że gór się nie boicie, to warto rozważyć też Rumunię  lub Turcję.

Najważniejsze jednak pytanie:  w jakiej porze roku planujecie wyjazd?

Hiszpania płaska nie będzie. Jeśli uznacie, że gór się nie boicie, to warto rozważyć też Rumunię  lub Turcję.

Najważniejsze jednak pytanie:  w jakiej porze roku planujecie wyjazd?

W Polsce też pojeździmy, wybierzemy się na kilka małych wypraw przed tą większą. Ale zależy nam, żeby zobaczyć coś nowego :)

Wyjazd planujemy pewnie na wiosnę. Teraz czekają nas wydatki na ekwipunek i przygotowanie formy.

Offline Mężczyzna rmk

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 12.01.2013
W Polsce też pojeździmy, wybierzemy się na kilka małych wypraw przed tą większą. Ale zależy nam, żeby zobaczyć coś nowego :)
Cały Nasz kraj już odwiedziłeś? Nic nowego nie znajdziesz dla siebie?
Nie odkładaj marzeń. Odkładaj na marzenia.

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 17.08.2009
rmk, ja trochę  Hornego rozumiem, jak zaczęłam jezdzic z sakwami, to pierwszy był wyjazd na Jurę, ale traktowałam go przygotowawczo do wypadu na Rumunię. I tak naprawdę to ta Rumunia mnie jarała a nie wyjazd na Jurę:) Tak zwana zagranica tez mnie bardziej na początku kręciła, a po kilku latach  doceniłam i nasze tereny. Zawsze się wydaje, że gdzieś w Polskę to zdąży się pojechać.:) Nie ma przecież obowiązku zwiedzenia najpierw Polski, a potem reszty świata :D
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
Jak żywo przypomina mi się rozmowa znad ogniska na wyspie na jez. Wiktorii w Ugandzie:

— Mazury to są piękne. Już z pięć lat tam nie byłem.
— Nooo, ja też. A w Bieszczadach kiedy byłeś ostatnio? Jak tylko wrócę do Polski, to tam jadę.

Też musiałem trochę świata zwiedzić nim zacząłem naprawdę odkrywać Polskę. I nie uważam by któraś kolejność była tą właściwą. Na tle innych państw mogę stwierdzić, że ten nasz jest łatwy do podróżowania, bezpieczny i niedrogi. Można spotkać dużo piękna niewielkim kosztem. Z tych samych powodów bardzo sobie też cenię Turcję, choć tam trzeba lubić jazdę po górach :)

Offline Mężczyzna rmk

• Na forum od: 12.01.2013
Otóż to, zawsze się wydaje że po Polsce to się jeszcze najeździmy i że cały Nasz kraj to właściwie jedno i to samo i mamy to na co dzień.

Zagranica zawsze kusiła, kusi i będzie kusić. Ale cudze lubicie, swego nie znacie...

:)
Nie odkładaj marzeń. Odkładaj na marzenia.

Offline Mężczyzna DiDżej

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.10.2013
W 100% zgadzam się z przedmówcami. Mam już trochę lat na karku. Jak 4 lata temu zacząłem gminobranie to nagle mnie olśniło jak ta Polska jest krajobrazowo super. Oczywiście coś tam eksplorujemy poza granicami, ale za każdym absolutnie razem wyjazd w różne okolice Polski mnie zachwyca.  :) Może tylko kierowcy mniej  :lol:, ale to już zupełnie inna sprawa.
Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.
Albert Einstein

Nigdzie nie zaznaczyłem, że nasz kraj nie jest piękny. Ale miło czasem się oderwać, pogadać na migi, spotkać z niezrozumieniem i dowiedzieć się czegoś o kulturze nie z książek...

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum