... ale gadania ludzi (często bliskich), że tam jest tak i tak, niebezpiecznie, że wybierz się lepiej do niemiec, tam jest cywilizacja (hehe) - nie przezwyciężę ...
Samą ją jestem w stanie przekonać, ale gadania ludzi (często bliskich), że tam jest tak i tak, niebezpiecznie, że wybierz się lepiej do niemiec, tam jest cywilizacja (hehe) - nie przezwyciężę. A to również jest kwestia ważna, przy rozważaniu kierunku...
... Mieszkamy w cywilizowanym i bezpiecznym, przepięknym krajobrazowo i przyrodniczo kraju.
Byłem tu i tam, mniej na rowerach, ale trochę pozwiedzałem, kompletnie nie pojmuję chęci jechania koniecznie gdzieś daleko, najlepiej za granicę. Zwłaszcza przez mniej doświadczonych. Mieszkamy w cywilizowanym i bezpiecznym, przepięknym krajobrazowo i przyrodniczo kraju. Niemal każdy z nas ma pod domem cuda warte odkrycia. Wystarczy się ruszyć. A w razi wpadki, awarii, załamania pogody itp. nieszczęść spokojnie można walczyć do końca, wiedząc że "telefon do przyjaciela" załatwia wszystko, w kilka godzin.
Apropos rozmów, najlepsza sprawa. Na krótkich (relatywnie) wyjazdach zwykle nie chce mi się z nikim gadać, więc za granicą po prostu mogę udawać (zwykle jest to prawda), że nic nie rozumiem.
Po raz kolejny wyraziłem się nieprecyzyjnie Chodziło mi o rozpoczynanie przygody z jakimkolwiek podróżowaniem/zwiedzaniem. Pewnie że super jest pojechać chen w dal... być zdanym na siebie, swój sprzęt i doświadczenie, tyle że od czegoś trzeba zacząć. Warunki i koszty podróżowania "na dziko, czy półdziko" w PL są sprzyjające, pogoda w większości wypadków też, do tego stosunkowo łatwa do przewidzenia.Tak wiem to profesjonalne forum i wycieczki w koło komina nie są mile widziane