Autor Wątek: Specialized Diverge DSW 17 + Specialized Diverge Elite A1 2015  (Przeczytany 2022 razy)

Offline ginqrwo

• Miasto:
  • Na forum od: 30.08.2017
Cześć, to mój pierwszy post, chciałem pokazać na czym jeżdżę w trakcie moich wycieczek.

Rower to Specialized Diverge DSW z 2017 roku, nie wiem czy jest sens wrzucać specyfikacje bo jest praktycznie stock'owa, rozmiar to 56. Typowy Gravel Grinder, nie mam mu nic do zarzucenia, na asfalcie pocina masakrycznie, w terenie też radzi sobie super - ma karbonowy wideł i to niewątpliwie pomaga tłumić drgania, opony to 30c. Z samego roweru jestem bardzo zadowolony, bo to jak dla mnie rower prawie do wszystkiego (na upartego). Prawie, bo oczywiście mam jeszcze 3...

Ale wracając do rzeczy, mam kilka różnych opcji jeśli chodzi o podróże. Ogólnie jestem zwolennikiem DIY i szyję torby sam (uszyłem je pod siebie + kilka różnych dla znajomych), oczywiście poza sakwami których jeszcze się nie podjąłem. A więc:

- Wersja lżejsza, typowy bikepacking, set dwóch toreb przymocowanych do widelca za pomocą Blackburn Outpost Cargo, do tego dwa feedbagi na kierownicy, roll z przodu + nerka na najpotrzebniejsze (i najcenniejsze) rzeczy którą zabieram ze sobą np. do sklepu, na tyle oczywiście torba podsiodłowa, a całość dopełnia torba pod poziomą. Zasadniczo w ten sposób jestem w stanie się spakować nawet na długie wyprawy, mając na uwadze, że śpię na polach namiotowych i wożę śpiwór + termarest + namiot i oczywiście ciuchy oraz jedzenie (z tym, że nie gotuję jedzenia tylko jem to co kupię w sklepach + ewentualnie po drodze w jakichś miejscówkach gdzie dają coś ciepłego). Nie wiem jakim cudem ale nie mam zdjęcia całego setu, ale te kilka zdjęć mogą pomóc w wyobrażeniu sobie jak to wygląda:

Druga sprawa to set na naprawdę długie i dalekie wyprawy, w którym mieszczę rzeczy swoje + mojej dziewczyny, żeby ją trochę odciążyć - jedyna różnica na przodzie gdzie mam sakwy od Mixed Works na bagaju Tubus Tara Lowrider (wybaczcie napisy ale to z instagrama):

A tutaj w gratisie stary set z mojej pierwszej wyprawy bikepackingowej który robiłem na... Specialized Diverge Elite A1 z 2015 roku, na którym pocina teraz moja dziewczyna. Zdjęcie z Słowińśkiego Parku Narodowego który odwiedziłem robiąc Tour de Wybrzeże ze Świnoujścia na Hel.

Oczywiście do wszystkiego obowiązkowo bidony i kubeczek z PNT (pozdrawiam przy okazji)!

Trzymajcie się!

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
mam sakwy od Mixed Works

Ciekawią mnie Twoje odczucia, co do nich. Mam od nich torbę i jest spoko, chociaż kilka rzeczy bym zmienił, ale sakw bym nie zaryzykował i w tej cenie wziął backrollery city od ortlieba.

Offline andrzej.brandt

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.06.2010
spec świetny!
powiedz jak długie wycieczki robisz z tym zestawem na zdjęciach?

Offline ginqrwo

• Miasto:
Ciekawią mnie Twoje odczucia, co do nich. Mam od nich torbę i jest spoko, chociaż kilka rzeczy bym zmienił, ale sakw bym nie zaryzykował i w tej cenie wziął backrollery city od ortlieba.

Patriotyzm zakupowy robi swoje (fajnie bo to nasza rodzima komitywa jednak). Ja oceniam je na plus - dobrze wykonane, nie odpinają mi się w trakcie jazdy (a było dużo okazji do tego), łatwo się je zapina i wypina, chociaż trzymam tam rzeczy po które nie sięgam w trakcie jazdy. Są bardzo dobrze wykonane, jak dla mnie spełniają swoją funkcję. Do tego są mega duże ale mają przy tym fajny kształt no i nie ukrywajmy - super wyglądają. Zdecydowanie na plus. Mam pomysł, żeby doszyć do nich siatkę na zewnątrz na jakieś pierdoły + bidony, bo brakuje mi trzeciego pod ramą (niestety DSW nie ma na mocowania na nie), ale to jak będę miał trochę więcej wolnego czasu.

spec świetny!
powiedz jak długie wycieczki robisz z tym zestawem na zdjęciach?

Dzięki! Zestaw typowo bikepackingowy - robiłem wypad tygodniowy (w sumie to 6 dni). Ale nie widzę problemu, żeby zrobić z tego dwa tygodnie, aczkolwiek jestem wtedy trochę ograniczony co do tras i bliskości ludzkich osiedli. Natomiast z sakwami robiłem wypad na 10 dni. Jeśli chodzi o te zestawy to raczej nie wybieram pomiędzy nimi ze względu na długość trasy ale raczej na trasę i to jaki charakter ma mój wypad (czy chcę jak najszybciej czy może jadę z dziewczyną, czy po prostu robię bazę wypadową w jednym miejscu gdzie zostawiam większość manatków itd).

Offline Mężczyzna Włod

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 04.04.2011
Gdzie na Diwerdżu można Cie spotkać , bo sympatyczny zestaw:)

Offline ginqrwo

• Miasto:
Ciężko mi jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie ze względu na fakt, iż żyję praktycznie w dwóch miastach, ale powiedzmy, że w Warszawie, Poznaniu i okolicach tych miast. Oczywiście nie mówiąc o momentach kiedy jadę w dłuższe trasy...

W tym momencie rower jest w Poznaniu (a ja z tego powodu ubolewam).

Pozdrawiam!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum