W każdym razie w Gosia ma dłuższy o pół centymetra dół tylnego trójkąta, do tego mniejszą stopę to jaki cudem ma większy problem niż ja?
CytujW każdym razie w Gosia ma dłuższy o pół centymetra dół tylnego trójkąta, do tego mniejszą stopę to jaki cudem ma większy problem niż ja?Może mieć niżej suport, więc dolna rura jest pod większym kątem. U mnie np suport jest na równo z osią koła (co pomaga w terenie)
...Czy w Polsce gdzie fizycznie występują jakieś piękne modele wyprawowe 26" by się przymierzyć choć do jednego rozmiaru? Czy ewentualny zakup czego takiego, o ile nic nie wymyśle z Waszą pomocą jest tylko przez internet z zagranicy?
To może ja trochę się na opowiadam. Mam 191cm wzrostu but 47 (shimano roz. 48)
Wydaje mi się, że łatwiej byłoby zlecić zrobienie bagażnika spełniającego konieczne warunki.Gdybym był Twojego wzrostu, czyli wyższy o prawie 20 cm, to przede wszystkim bym się zastanowił, czy naprawdę konieczne jest koło 26. Mamy teraz do dyspozycji mocne obręcze MTB 29, które wytrzymają spore obciążenia, więc ryzyko awarii jest dużo mniejsze niż np.10 lat temu, a gumę (dętkę i oponę) można zabrać ze sobą. Zupełnie nie znam azjatyckich realiów, więc może pisze bzdury, ale ja bym Was widział na kołach 28/29 - bedziecie się czuć jak ja na 26.
Generalnie słyszałem -> Azja? 26". Choć ja na tym wyglądam jak...
Tom, tego to już chyba nie połamiesz
Ortlieb ma też model sakw od niedawna, gdzie jest pojemność 60 litrów.
/.../ Hmm skąd pogląd, że do Azji to tylko na 26-ach