Cytat: Radosny_Smok w 5 Wrz 2017, 07:24/.../ Hmm skąd pogląd, że do Azji to tylko na 26-ach Póki jedziesz bez konieczności wymiany, uzupełnienia - przecież nie odczuwasz. Zostaniesz zmuszony, stanie się (znacznie) trudniej.
/.../ Hmm skąd pogląd, że do Azji to tylko na 26-ach
Cytat: altharr w 5 Wrz 2017, 06:58Tom, tego to już chyba nie połamiesz Żubr połamał to i Tom może ( twu twu twu przez lewe ramię)
Tom, tego to już chyba nie połamiesz
/.../ Interesujący pogląd.
Cytat: Radosny_Smok w 5 Wrz 2017, 08:54/.../ Interesujący pogląd.Nie mój. Jeśli 28" pod ciężkie sakwy lubisz, chcesz, wolisz - jedziesz.Jeśli jedziesz dłużej niż te 3, 4 tygodnie urlopu - w razie kłopotu no problem lecz przygoda.Mam łatwiej: chciałem, kupiłem 26".
Cytat: łatośłętka w 5 Wrz 2017, 08:41Cytat: Radosny_Smok w 5 Wrz 2017, 07:24/.../ Hmm skąd pogląd, że do Azji to tylko na 26-ach Póki jedziesz bez konieczności wymiany, uzupełnienia - przecież nie odczuwasz. Zostaniesz zmuszony, stanie się (znacznie) trudniej. Czyli, tylko kwestia dostępności ewentualnego zapasu, gdyby strzeliła obręcz ? No to musiałby być rzeczywiście wielki pech. Ale, żeby tylko z tego powodu wybierać 26-tki na wyprawę na bezdroża Azji ? Interesujący pogląd.
W zasadzie masz rację.
Ale gdybm to ja się wybierał do Azji, to tylko na moim /.../
No, jakby on się poczuł, gdybym go zostawił w domu?
może podpytaj jeszcze tych co tam niedawno byli. kojarzą mi się m.in. z nagniatamy.pl oraz http://przygodnik.net/jakich spotykali rowerzystów na jakim sprzęcie i z jakimi problemami się rowerowymi spotykali itp.
Chyba nie ma Schwalbe Mondial 2.0
...Za dużo ostatnio na forum informacji o awariach ram i innych pęknięciach... Jak wierzyć, że mnie to nie dotyczy
Za dużo ostatnio na forum informacji o awariach ram i innych pęknięciach... Jak wierzyć, że mnie to nie dotyczy
Zależy, czy spokojnej starości (na umieranie), czy publicznym (na koitowanie).
Cytat: anghan w 5 Wrz 2017, 12:08Chyba nie ma Schwalbe Mondial 2.0Są, mam w meridzie (26")
Jeśli zatem tylko "potykanie" się o sakwę jest problemem, to powtórzę - może warto zmodyfikować/stworzyć odpowiedni bagażnik?
/.../ Świetna opona, ale też chyba nie wytrzymała ekonomi rynku://.../
...Patrzę jeszcze ciągle na różne ramy, ale już tylko w wersji cro-mo, bo jeszcze za zmianą przemawia trochę wygodniejsza pozycja...
W przypadku kilkumiesięcznego wyjazdu w dzicz obawiałbym się problemów, które może zrobić amortyzacja. Wiadomo, że jak w góry, to się przyda, ale w teren mieszany, to juz niekoniecznie.